YENİLENDİ

PJAK’tan Hizba Demokrat'a ziyaret

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Muhenî ve beraberindeki heyet Hizba Demokrat a Kurdistanê yönetimine ziyarette bulundu.

PJAK (Partiya Jiyana Azad a Kürdistanê-Kürdistan Özgür Yaşam Partisi) eşbaşkanı Siyamend Muhenî ve beraberindeki heyet dün Koyê’de Hizba Demokrat a Kurdistanê-KDP Merkezine ziyarette bulundu. PJAK heyeti burada KDP Genel sekreter yardımcısı Mustafa Mewludî’nin de yer aldığı parti yetkilileri tarafından karşılandı.

İki taraf arasında gerçekleştirilen görüşmede, PJAK eşbaşkanı Siyamend Muhenî, Ortadoğu’da yaşanan kriz ve sorunlara dikkat çekerek Kürdistan’ın her dört parçasının ve özelde de Doğu Kürdistan’ın birlik ve beraberliğinin öneminden bahsetti. Kürdistan ulusal kongresinin gerçekleştirilmesi için ortak faaliyet yürütme ve mücadele etmenin öneminden bahseden Muhenî, herkesin içinden geçilen bu tarihte süreçte üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

KDP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Mewludî de konuşmasında tüm Kürt tarafları arasındaki birlik ve beraberlik üzerine değerlendirmelerde bulunarak mevcut durumda parti çıkar ve menfaatlerinin Kürt halkının birlik ve beraberliğinden daha ön planda tutulduğunu ifade etti. 

Mustafa Mewludî ayrıca, hiç kimsenin PJAK’ın Doğu Kürdistan genelinde geniş bir eylemlilik ve kitlesinin bulunmadığını söyleyemeyeceğini ve bu tür ifadelerin doğru olmadığını kaydetti. 

Taraflar görüşmede ayrıca iki parti arasındaki ilişkiler ve Kürdistan’da işgalcilere yönelik mücadele konularına dikkat çekerek değerlendirmelerde bulundu.