PKK: AKP-MHP faşizmi döktüğü kanda boğulacak

İşgal girişimine karşı Efrîn halkının direnişini selamlayan PKK, AKP-MHP faşist diktatörlüğüne karşı herkesi mücadeleye çağırdı. PKK, “Efrîn faşizme mezar olacaktır. AKP-MHP faşizmi döktüğü kanda boğulacaktır.

PKK Yürütme Komitesi, faşist Türk ordusu tarafından Rojava Kürdistan’ın Efrîn Kantonu’na yönelik olarak 20 Ocak akşamından itibaren savaş uçaklarıyla hava bombardımanı ve karadan işgal saldırısı başlatıltığını belirterek, “Son beş sene içerisinde Suriye ve Rojava’nın en istikrarlı alanı olan ve Kürt, Arap ve Türkmen toplumlarının demokratik özerklik temelinde kardeşçe yaşadığı bu güzel coğrafyada, AKP-MHP faşist diktatörlüğünün işgalci saldırıları sonucu daha şimdiden içlerinde çocukların da bulunduğu sivil halktan onlarca insan yaşamını yitirmiş, onlarcası yaralanmış, birçok yerleşim yeri tahrip edilmiştir” dedi.

SOYKIRIMCI İŞGAL SURİYE HALKLARINI HEDEFLİYOR

“Hiç kuşkusuz bu faşist, sömürgeci ve soykırımcı işgal saldırısı tüm Rojava Kürdistan halkını, özgürlük devrimini ve Suriye halklarını hedefliyor” denilen açıklamada, “Yine bu faşist-soykırımcı saldırı tüm Kürdistan halkını, Ortadoğu halklarını ve demokratik insanlığı hedefliyor. Bu nedenle, dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki halkımızın, Ortadoğu halklarının ve tüm insanlığın AKP-MHP faşizminin bu barbarca saldırılarına karşı çıkacağına ve Efrîn halkının direnişine tüm gücüyle destek vereceğine inanıyoruz. Efrîn halkının ve tüm insanlığın AKP-MHP faşist, sömürgeci ve soykırımcı saldırılarına karşı geliştirdiği direnişi selamlıyor, kahraman şehitlerini saygıyla anıyor, tüm özgürlük direnişçilerine üstün başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

DAİŞ  REQA YENİLGİSİNİN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYOR

PKK açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“AKP-MHP faşizminin Suriye sınırlarını geçerek Rojava Kürdistan’a ve Efrîn Kantonu’na saldırmasının Kürt düşmanı karakterinden kaynaklandığını ve Kürt soykırımını tamamlamak amacına bağlı olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu temelde Maraş katliamından başlayarak Efrîn’in işgaline kadar uzanan bu saldırılar Fırat’ın batısını Kürtsüzleştirme amacını güdüyor. Suriye politikası tümden iflas etmiş bulunan TC Yönetimi söz konusu saldırganlıkla yeniden gündeme girmeye çalışıyor. AKP-MHP faşizminin Efrîn’e saldırarak DAİŞ’in Reqa yenilgisinin intikamını almak istediği çok açıktır. Nasıl ki DAİŞ’in Kobanê yenilgisinin intikamını 24 Temmuz 2015 saldırısı ile Kuzey Kürdistan halkımızdan almaya çalıştıysa, şimdi de Kuzey Kürdistan halkının ve gerillasının kahramanca direnişi karşısında yaşadığı yenilginin intikamını Efrîn halkından almak istemektedir. Özellikle de içteki çöküşünü, ABD’de görülen Zarrab davası ve yakalanan MİT’çilerin verdikleri bilgiler temelinde yaşadığı teşhiri gizleyebilmek için gündem değiştirmeye çalışmaktadır. Bir de yakınlaşan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde karşılaşacağı mutlak bir yenilginin önünü almak için bu tür saldırılara girişmektedir. Fakat tüm bu planlarının boşa çıkacağını ve söz konusu amaçlarının hiç birini başaramayacağını da açıkça belirtmek gerekir.

Kürt düşmanlığı, soykırımcılık ve faşist saldırganlık dışında, AKP-MHP faşist diktatörlüğünün başlattığı Efrîn saldırısının başka hiçbir izahı ve anlamı yoktur. Söz konusu saldırının “PKK ve DAİŞ’e karşı olduğunu” söylemenin ise kargaları bile güldürecek nitelikte olduğu açıktır. Efrîn’in Türkiye’nin bekası için büyük tehlike olduğu iddiası ise halklarımızı kandırmaya ve dünya kamuoyunu yanıltmaya yönelik kocaman bir yalandır. AKP-MHP faşist diktatörlüğünün ve faşist Türk ordu sürülerinin Efrîn saldırısının Kürt halkını ve özgürlük güçleri olan YPG-YPJ birliklerini hedeflediği ortadadır. Dolayısıyla söz konusu faşist yalan ve demogojinin hiç kimse için inandırıcı olamayacağı kesindir. Bazı küresel ve bölgesel güçler bu konuda kirli çıkar pazarlıkları yapmış olsalar da, bölge halklarının ve tüm insanlığın Efrîn ve Rojava halkımızla birlikte olacağı ve Kobanê direnişinde olduğu gibi faşist barbarlığa karşı Rojava halkını yine destekleyeceği tartışmasızdır.

EFRÎN AKP-MHP FAŞİZMİNİNE MEZAR OLACAKTIR

Kürdistan ve bölge halklarının direnişleriyle yıkımın eşiğine gelmiş olan AKP-MHP faşizminin kudurmuşçasına saldırarak Efrîn’i ve Rojava Özgürlük Devrimini tasfiye etmeye, olamıyorsa da darbelemeye çalıştığı aşikârdır. Ancak korkunun ve saldırganlığın ölüme bir faydası yoktur. Kuduranın kurtulduğu da görülmemiştir. DAİŞ faşizminin Kobanê’de yenilmesi gibi, AKP-MHP faşizminin de Efrîn’de yıkılacağı anlaşılmaktadır. Efrîn ve tüm Rojava AKP-MHP faşizmine mezar olacaktır. Efrîn’i Kürtsüzleştirmeye ve Rojava özgürlük Devrimini yıkmaya yönelenler, tersine kendileri Efrîn ve Rojava özgürlük direnişi karşısında yıkılacak ve tarihin çöp sepetine atılacaklardır. Bu temelde inanıyoruz ki, Efrîn halkı ve özgürlük güçleri geliştirecekleri kahramanca direnişle AKP-MHP faşizminin sonunu getirecektir. Büyük fedai Arin Mirkan şehrinin bunu gerçekleştirmeye muktedir olduğu açıktır.

EFRÎN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

Bu noktada Efrîn halkı ve özgürlük güçleri, kadınları ve gençleri yalnız olmadıklarını, tüm Kürdistan halkı ve demokratik güçler tarafından desteklendiklerini bilmeleri gerekir. Faşist, sömürgeci ve soykırımcı saldırganlığa karşı direndikleri müddetçe tüm Ortadoğu halkları ve insanlık tarafından desteklenecekleri açıktır. Efrîn halkının bu bilinçle sonuna kadar direneceği, evini ve şehrini asla terk etmeyeceği, Efrîn özgürlük güçlerinin ve YPG-YPJ birliklerinin Efrîn ve Rojava halkını sonuna kadar savunacağı kesindir. Çünkü varlıkları ve özgürlükleri buna bağlıdır. Hiç kuşkusuz başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halklar ve demokratik güçler de bu direnişi destekleyeceklerdir. Çünkü antifaşist ve demokratik olmaları ancak bununla mümkündür. AKP-MHP diktatörlüğünün faşist çeteleri sınırı geçip Efrîn’e ve Rojava Kürdistan’a ve Kuzey Suriye Federasyonuna saldırdıkça partimizin de başta Kürtler olmak üzere tüm halkları ve Özgürlük Devrimini destekleyeceği muhakkaktır.

DİRENİŞE SAHİP ÇIKALIM

Bu temelde bir kez daha Efrîn direnişini selamlıyor, Efrîn halkının ve özgürlük güçlerinin AKP-MHP faşist saldırganlığına karşı tarihin en büyük zaferlerinden birini kazanacağına inanıyoruz. Dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki halkımızı, özellikle gençleri ve kadınları Efrîn ve Rojava direnişine sahip çıkmaya, Efrîn’e akın ederek söz konusu direnişe katılmaya ve bulunulan her yerde Efrîn direnişini destekleyen sürekli bir eylemlilik içinde olmaya çağırıyoruz. Bakur, Başur ve Rojhilat halkımızın bunu yapacağına ve yurtdışındaki halkımızın ise bunun motor gücü olacağına inanıyoruz. Yine başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm Türkiye halkını, Efrîn direnişini kendi kurtuluşu olarak görüp AKP-MHP faşist saldırganlığına karşı direnişi yükseltmeye çağırıyoruz. Gün faşizme, sömürgeciliğe ve soykırıma karşı çıkma ve Kürt özgürlük mücadelesi ile dayanışma günüdür. Bu temelde tüm Ortadoğu halklarını ve demokratik insanlığı AKP-MHP faşizminin katliamcı saldırılarına karşı çıkmaya ve Efrîn direnişini desteklemeye çağırıyoruz.

FAŞİZM YENİLECEK ÖZGÜRLÜK KAZANACAK

Bu temelde diyoruz ki, Efrîn’de faşizm yenilecek, özgürlük ve demokrasi kazanacaktır. Efrîn faşizme mezar olacaktır. AKP-MHP faşizmi döktüğü kanda boğulacaktır. Bu inançla Efrîn direnişini bir kez daha selamlıyor, tüm devrimci ve demokratları bulundukları her yerde AKP-MHP faşist diktatörlüğüne karşı mücadele etmeye çağırıyoruz!”