PKK birinci yıldönümünde ‘Besta şehitleri’ni andı

PKK Yürütme Komitesi, HPG ve YJA Star komutanlarından Delal Amed ve Azê Malazgirt ile “Besta şehitlerini” andı.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Partimizin Yürütme Komitesi üyesi ve HPG-YJA Star Anakarargah Komutanı Delal Amed Yoldaş ile HPG-YJA Star Botan Komutanlarından olan ve Partimizin değerli militanı Azê Malazgirt Yoldaşı ve diğer Besta şehitlerimizi şehadetlerinin birinci yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Botan’daki eylemlerle, gerilla komutanlarının intikamlarının alındığını ifade eden PKK Yürütme Komitesi, “ikinci intikam direnişi yılında faşizmi yıkacaklarını” belirtti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Geçen bir yılda Botan’da geliştirilen gerilla hamlesi ile intikamlarının alındığına ve faşist-soykırımcı düşmandan hesap sorulduğuna inanıyoruz. Amaçlarını başarma ve anılarını Özgür Kürdistan’da yaşatma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Bilindiği gibi, Delal ve Azê Yoldaşlar, faşist-soykırımcı TC Güçlerinin 3 Kasım 2017’de Botan’ın Besta alanında başlattığı planlı askeri saldırıya karşı yürütülen direnişe öncülük etmişler ve bu direniş içerisinde şehit düşmüşlerdi. Her ne kadar AKP-MHP faşizmi bu şehadeti kendi başarısıymış gibi göstermeye çalışmışsa da, halkımızın şehitlerini sahiplenmesi ve gerillanın kahramanca intikam direnişini yükseltmesiyle söz konusu psikolojik savaş kırılmış ve faşizmin hesabı kursağında bırakılmıştı. Geçen bir yıl içerisinde PKK’nin kırkıncı yıl direniş hamlesi Botan Sahasında Delal Amed ve Besta Şehitleri intikam hamlesi adıyla yürütülerek, sömürgeci-soykırımcı TC faşizmine bir yıl boyunca ağır ve öldürücü darbeler vuruldu. Kırkıncı yıl gerilla ve halk direnişimize Delal Amed Yoldaşın anısı komuta etti. Sonuçta ağır darbeler yiyerek çöküşün eşiğine gelen AKP-MHP faşizmi, zafer kazanan ise Kürdistan Özgürlük Direnişi oldu. Bu temelde, ikinci intikam direnişi yılında faşizmin tümden yıkılacağına ve Özgürlük Mücadelemizin kalıcı zaferler kazanacağına inanıyoruz.

Ayrıca 4. Stratejik dönem olan devrimci halk savaşı direnişimizin ilk yıllarına öncülük eden Reşit Serdar, Kerim Kato ve Haki Yoldaşları da şehadetlerinin altıncı yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Bilindiği gibi, 2012 yılı tarihi Şemdinli Direnişinin Komutanları olan Kerim ve Haki Yoldaşlar 3 Kasım 2012 günü Xaxurkê’de, büyük direnişin ölümsüz komutanı Reşit Yoldaş ise 18 Kasım 2012 günü Basya’da şehit düşmüştü. Tarihi Şemdinli Direnişiyle daha sonra gelişen Demokratik Özyönetim Direnişlerinin önünü açan bu yoldaşların anısı, son altı yıldır Kürdistan’ın dört bir yanında yürüttüğümüz Devrimci Halk Savaşı Direnişine komuta etti. Reşit, Kerim ve Haki Yoldaşların devrimci ruhu ve coşkusu tüm gerilla güçlerine ve halka yayılarak son altı yılın zafer çizgisindeki kahramanlık direnişi ortaya çıkartıldı.

Sekiz yıllık devrimci halk savaşı stratejik hamlemizin ilk yıllarına Zagros-Şemdinli hattında komuta eden Reşit, Kerim ve Haki Yoldaşlar ile ikinci dönemine Botan sahasında komuta eden Delal ve Azê Yoldaşlar, demokratik özerklik çözümü temelinde gelişen devrimci halk savaşı direnişimizin öncü ve ölümsüz komutanları, Partimizin kuruluş ayı olan Kasım ayı şehitlerinin ise sembolü oldular. Son dokuz yıl içerisinde Partimizin ve halkımızın kahramanlık çizgisinde yürüttüğü devrimci halk savaşı direnişi, her zamankinden fazla Önder Abdullah Öcalan ve Kahraman Şehitlerimizin öncülüğünde yürütüldü. Bu direniş ki, arkasına dünya gericiliğini alan sömürgeci-soykırımcı TC faşizminin topyekûn özel savaş konsepti temelindeki tüm imha ve tasfiye saldırılarını kırarak boşa çıkardı. Bu direniş ki, bir yandan dört parça Kürdistan’da yaratılan ulusal-demokratik kazanımları koruduğu gibi, bir yandan da Rojava Özgürlük Devriminin zaferini ve savunmasını sağladı. Partimiz öncülüğündeki gerillanın, halkımızın, kadın ve gençlik hareketlerimizin zafer andı oldu. Bedeli ne olursa olsun Kürdistan’ın özgürlüğü ve Önder Abdullah Öcalan’ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşması için söz konusu bedelin ödeneceğini, ancak özgürce var olmak ve yaşamaktan asla vazgeçilmeyeceğini kanıtladı.

Şimdi tarihin bu en haklı ve anlamlı direnişi, onu var eden kahraman şehitlerimizin izinde büyük bir kararlılıkla sürüyor. Nihai zafere kadar da aynı ruh ve kararlılıkla süreceği çok açık bir biçimde görülüyor. Kürt halkının varlık ve özgür yaşam mücadelesi olan böyle bir direnişin zafer andı ve kanıtı olan kahraman şehitlerimizi, Delal, Azê, Reşit, Kerim ve Haki Yoldaşlar şahsında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm yurtsever halkımızı, Kasım ayı boyunca bir yandan Parti Bayramımızı kutlarken, bir yandan da onunla birlikte Delal, Azê, Reşit, Kerim ve Haki Yoldaşlar şahsında tüm Kasım ayı şehitlerimizi anmaya, bu temelde çok çeşitli etkinlik düzenlemeye, bir Şehitler Partisi olan PKK’nin 40. Kuruluş Yıldönümünü kahraman şehitlerimizi anma ve anlama mücadelesine dönüştürmeye çağırıyoruz!”