PKK Gazze katliamını kınadı

PKK Yürütme Komitesi, Gazze’de İsrail devletinin işlediği “katliamı şiddetle” kınadı ve Filistin halkına başsağlığı diledi.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “İsrail Gazze’de göstericilere açtığı ateş sonucu onlarca Filistinliyi katletmiştir. Gazze katliamını şiddetle kınıyor şehitlerin ailelerine ve Filistin halkına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

SORUN ZOR KULLANILARAK ÇÖZÜLMEZ

Filistin-İsrail sorununun zor kullanılarak çözülmeyeceğinin altını çizen PKK, şunları ifade etti: “Bütün dinlerin, hatta insanlığın başkenti olacak Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi tüm dinlere saygısızlık olduğu gibi bir provokasyon olmaktadır. Uzun yıllara dayalı Filistinlilerle İsrailliler arasındaki sorunun zorla çözülemeyeceği anlaşılmıştır. Diyalog ve müzakerelerle çözülmesi gereken bu sorunun dayatmalarla ve zorla çözülmek istenmesi sorunları ağırlaştırmaktan başka bir sonuç vermemektedir. Son katliam bu gerçekliği bir daha gözler önüne sermiştir.

Filistin sorunu yüz yıla yakın süredir çözüm bekleyen bir sorundur. Filistin halkı ve tüm dünyadaki dostları işgal altındaki Filistin topraklarının özgürlüğü için büyük bir mücadele vermişlerdir. Filistin halkı kendi özgürlüğü için mücadele verdiği gibi dünyanın diğer yerlerindeki özgürlük ve demokrasi mücadelesine de destek olmuşlardır. Filistin halkı PKK öncülüğündeki özgürlük mücadelesine de desteklerini sunmuştur. 1982 Lübnan işgali sırasında PKK kadroları Filistinlilerle omuz omuza savaşmış 13 değerli kadrosu bu savaşta şehit düşmüştür. Filistin halkı ve Arap halkı ile Kürt halkının dayanışması dün olduğu gibi bugünde sürmektedir.”

KÜRT VE FİLİSTİN HALKLARININ KADERİ BENZERDİR

PKK, Kürt halkı ile Filistin halkının kaderlerinin benzer olduğuna dikkat çekerken, Türkiye ve İsrail devletlerinin “soykırımcı sömürgecilik ısrarına” vurgu yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Kürt halkıyla Filistin halkı kaderleri benzer olan halklardandır. Büyük bir mücadele yürütmelerine rağmen dış destekler nedeniyle İsrail ve Türkiye Filistin ve Kürt halkının temel haklarını çiğnemeye, soykırımcı sömürgecilikte ısrar etmeye devam etmektedir.

Türkiye Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı yürüttüğü kirli savaşta en kompleks teknikleri İsrail ve ABD’den almaktadır. Bu nedenle Türk devleti ve AKP iktidarı Filistin halkına yönelik katliamlarda sahte gözyaşı dökse de Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşta en önemli desteği bu ülkelerden almaktadır. Yakında ABD’den alacağı F-35 uçakları da bunun en somut kanıtı olmaktadır. Çok övündükleri insansız hava araçlarını da İsrail ve ABD’den aldıkları insansız hava araçları ve teknikle yapmışlardır.”

KÜRT-ARAP İTTİFAKI

“Ortadoğu'da Filistin ve Arap halkının en tutarlı dostları Kürt halkı ve PKK öncülüğündeki özgürlük hareketidir. Kürt halkıyla Arap halklarının kurduğu ittifak ve ortak mücadele Ortadoğu halklarının tümünü özgürleştirmede tarihsel rol oynayacaktır. PKK Filistin halkının gösterdiği dayanışmayı ve 1982’de İsrail’e karşı yürütülen savaşta verilen şehitleri hiçbir zaman unutmayacak Filistin halkıyla dostluk ve dayanışmayı bundan sonrada gösterecektir.

Gazze’de gerçekleştirilen katliamı bir daha kınıyor, Filistin halkının ve Kürt halkının özgürlük mücadelesinin tüm saldırılara karşı mutlaka zafer kazanacakları sözünü bir daha yineliyoruz.”