‘PKK ile örgütlenelim, Önder APO ile özgür Kürdistan’da buluşalım'

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, PKK’nin yeni mücadele yılında ‘daha fazla örgütlenme, daha fazla mücadele’ çağrısında bulundu.

Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi, PKK’nin 39. Kuruluş yıl dönümünü kutladı, 40. Yılda ‘PKK ile örgütlenelim, Önder Apo ile özgür Kürdistan’da buluşalım’ mesajı verdi.

Yazılı açıklama yapan Kürdistan Demokratik Halk İnisiyatifi açıklamasında şöyle denildi: ‘’Başlangıcından bu yana her anına en büyük kahramanlıkları, en özgün yaratımları, en cesur atılımları, en görkemli diriliş ve direnişleriyle Zaferin kendisi olan Partimiz PKK’nin 40. yılını halk olarak büyük bir gurur, sevinç, onur ve umutla kutluyoruz. Bize bu duyguları yaşatan başta Hakki Karer yoldaş olmak üzere tüm şehitlerimizin anılarının önünde en derin minnet duygularımızla saygıyla eğiliyoruz.
‘ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ TÜM KÜRDİSTAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Kürt ve Kürdistan adına hiçbir şeyin olmadığı ve hayal bile edilemediği bir zeminde `Kürdistan Sömürgedir` tespitiyle tek başına büyük bir çıkış yapan, gruplaştıran, PKK ile partileştiren, her anına kendinden katan, PKK’yi büyüten ve çok sınırlı imkanlara rağmen geliştirdiği bilimsel çözümleriyle PKK’yi tüm insanlığın kurtuluş umudu haline getiren Önder APO’yu saygıyla selamlıyoruz. Önder APO’nun Özgürlüğünün, Kürdistan ve tüm insanlığın özgürlüğü olduğu bilinciyle mücadelemizi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.’’
PKK KAOSTAN ÇIKIŞ İÇİN YEGANE ÖRGÜTLÜ GÜÇTÜR

Halk İnisiyatifi açıklamasının devamında PKK’nin mevcut misyonuna ilişkin

şu değerlendirmeler yapıldı:

İnsanlığı hastalıklı bir topluma dönüştüren, dar, yüzeysel, çıkarcı politikalarıyla halkları uçurumların eşiğine getiren kapitalist ve sömürgeci güçler mutlak bir çıkmazı yasamaktadır. Son 25 yılda da yaşadığı krizleri aşma girişimleri ters tepmiş, kaosa dönüşmüştür. Bu güçlerin varlığının kendisi varolan kaosun sebebi olmaları nedeniyle çözüm gücü olmaları da imkansızdır. Bu noktada Önder APO’nun oluşturduğu PKK, kaostan çıkış için varolan yegane örgütlü güçtür. Çözümsüzlüğün kıskacına aldığı, sömürdüğü ve parçaladığı tüm halklar gözünü PKK’ye dikmiş, umudunu PKK direnişiyle bilemektedir. PKK insanlığı kurtaracak yegane güç ve gerçeklik haline gelmiştir.

Bunu gören köhnemiş, faşist, ırkçı, soykırımcı Türk devletinin soysuz çeteleri AKP öncülüğünde birleşip, gayri insani tüm yöntemleri kullanarak geliştirdikleri saldırılarla ömürlerini uzatma gayreti içindedirler. İmralı sistemiyle Önder APO yoldaşlarından ve bağlı olduğu halkından koparılmak, belleklerimizden silinmek istenmektedir. Halkın savunma gücü olan gerillaya yönelik bütün savaş güçleriyle büyük bir saldırı başlatılmış durumdadırlar. Yine psikolojik ve fiziki saldırılarla halk korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu saldırı durumundaki panik halleri bile güçsüzlüklerinin en büyük belirtisidir.

PKK en karanlık zamanlarda halklar üzerine güneş gibi doğmuş bir harekettir. Mazlum Doğanlarla `direnerek zaferi elde eden, Mehmet Tunçlarla diz çökmediği için gurur kaynağı olan, Çiyagerlerle `ne olursa olsun sonu muhteşem olacaktır`ın kendisidir PKK. Komutan Gülnaz ve Delallerle savaşarak özgürleşen, özgürleşerek güzelleşen, güzelleşerek sevilen kadının adıdır PKK. PKK mutlak fedakarlığın ve fedailiğin adıdır.

Bu gerçeklikten hareketle bütün yurtsever halkımızın insanlığın umudu olan partisi PKK’nin etrafında kenetlenmeli ve kendini örgütlü kılmalıdır. Bu mücadele ruhuyla halkımız İmralı sistemini yıkıp Önder APO ile özgür bir Kürdistan’da buluşmalıdır. Tüm halkımızın bu temelde partisi PKK’ye ve değerlerine sahip çıkarak ırkçı faşist Türk devleti sömürgeciliğini parçalayacak bir duruş sergileyeceğine olan inancımızla başta Önder APO olmak üzere direnen yoldaşlarımızı ve halkımızı selamlıyor partimizin yıl dönümünü kutluyoruz.