PKK'li tutsaklar: Biz içeride direniyoruz, dışarıda siz direnin!

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, tecride karşı fedai bir eylem yapan siyasi tutsak Zülküf Gezen’i anarak, “İçerde bizler direniyoruz, dışarda sizleri faşizme karşı ses çıkararak direnmeye çağırıyoruz” dedi.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına bir açıklama yapan Deniz Kaya, 17 Mart Pazar günü Tekirdağ’da tutsak olduğu cezaevinde tecride karşı fedai eylem yapan Zülküf Gezen’i anarak, yoldaşları olarak amacını ve anılarını yaşatacakları sözünü verdi.

FAŞİST İKTİDAR ÖMRÜNÜ UZATMAYA ÇALIŞIYOR

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına yapılan açıklama şöyle:

“Kürde ve Kürdistan’a tahammülü olmayan soykırımcı faşist iktidarın kendisi ve gölgesinde hareket edenler, insanlığa karşı suç işledikleri aleni bir şekilde ortadadır. Devlet bekası adı altında toplum sömürücülüğüne soyunup ülkeyi faşizan politikalarla yürütmek isteyen AKP ve MHP faşist yapılanması tamamen kendi faşist iktidarının ömrünü uzatma derdine düşmüştür.

Demokrasi ve toplumsallıkla hiçbir alakası olmayan,adalet ve hukuk normlarını kendi politik çıkarlarına göre uyarlayan ve ırkçı politikalarla insanlığı kategorize edip her türden soykırımı reva gören AKP-MHP faşizmi, Hitler’in ve Musolloni’nin hayallerini gerçekleştirme çabasındadır.

Bu çaba Kürde dönük geliştirdiği faşizan uygulamalarda kendini net bir şekilde ele vermektedir. Kürt sorunun çözümü ve demokratik bir Türkiye’nin gelişmesini istemediğini, yaptığı katliamlarda göçertmelerde, baskı ve tutuklamalarda görmek ve anlamak için münecim olmaya gerek kalmamıştır.

DİRENMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Kürt sorununun demokratik çözümü ve Türkiye’nin eşit özgürlükçü demokratik gelişiminin temel muhatabı olan Önder Apo’ya dönük geliştirilen ağırlaştırılmış tecrit koşullarının sürdürülmesi AKP-MHP iktidarının asıl amacını ortaya koymuş ve Türkiye’yi derin bir kaosa sürüklemiştir. Bu minval üzeri halkların demokratik bir şekilde eşit ve özgürce yaşamasının sahabeliğini yapan önder Apo’yu saf dışı edip tecrit altına alarak demokrasiye ve insanlığa daha rahat darbe vuracağını hesaplamaktadır. Ancak soykırımcı faşist iktidar şunu iyi bilmeli direnerek kendimiz olduk ve kendimizi bildik bu sebeple başkalaşıma uğrayan ve kendisi olmaktan çıkan sizleri çok iyi tanıdığımız için direnmekten asla vazgeçmeyeceğimizi bilin.

Her türden gerici faşist uygulamalara karşı dün direndik bugün direniyoruz, yarın yine direneceğiz. Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması özgür yaşar ve çalışma koşullarının oluşması için başlattığımız ‘Tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ hamlemiz büyük bir kararlılıkla devam edecektir.

ANISINI YAŞATACAĞIZ, MUTLAKA KAZANACAĞIZ

Dün hamlemizin ilk şehidi olan değerli Zülküf Gezen yoldaşımız fedai bir tarzda önderliğimiz üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı eylem yaparak şahadete ulaşmıştır. Heval Zülküf, 12 yıl zindanda bizlerle birlikte her koşul ve şart altında direnen bir yoldaşımızdı, mütevaziliği ve duruşu bizlere her daim moral vermişti. Bu duruşunu sürgün edildiği her zindanda bulunan yoldaşlarına yansıtmaktan geri durmamış, önderliğe, halka ve PKK’ye olan bağlılığının ölçüsünü her daim büyütmüştür.

‘Tecridi kıralım, Faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ hamlemizin ilk şehidi olan Zülküf yoldaş, inançlı ve kararlı duruşuyla kendini özgür önderliğe ve özgür Kürdistan’a adayarak yaşamı uğrunda ölecek kadar çok seven yoldaşların yoldaşı olmuştur. Bizler Kürdistan ve Türkiye zindanlarında bulunan PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak hamlemizin ilk şehidi olan Zülküf Gezen yoldaşımızın anısına bağlılık gereği içinde bulunduğumuz hamleyi zafer çizgisinde başaracağımıza dair söz veriyoruz. Yoldaşları olarak amacını ve anılarını yaşatacağız ve mutlaka kazanacağız.

İÇERİDE BİZ DİRENİYORUZ, DIŞARIDA SİZ!

Bizler PKKve PAJK’lı tutsaklar olarak önderliğimizin üzerindeki mutlak ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için Bakurê Kurdistan ve Türkiye’de bulunan tüm zindanlarda başlattığımız süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemimiz kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. AKP-MHP faşizmi Kürdün dirisinden de ölüsünden de korktuğu böylesi bir süreçte hamlemizin ilk şehidi olan heval Zülküf’ü ölümsüzleştirmek adına her yeri direniş alanına çevirmek sokaklara mahallelere caddelere inmek faşizme karşı direnmek yoldaşımızın anısına bağlı olmanın gerekçesidir. Bu sebeple Zülküf Gezen yoldaşımızın amacını anısını sahiplenmek için tüm halkımıza yazar akademisyen ve demokrat aydınlara çağrımızdır; içerde bizler direniyoruz, dışarda sizleri faşizme karşı ses çıkararak direnmeye çağırıyoruz. Bizler Zülküf Gezen’in PAJK ve PAJK’lı tutsak yoldaşları olarak ailemizin ve Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz ve anısına bağlılık gerekçemizi özgür önderlik ve özgür Kürdistan’ı gerçekleştirerek göstereceğimizi belirtiyoruz."