PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar: Güçlü tepki gösterelim

PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar, Amerika'nın PKK kurucuları ve yöneticileri hakkında aldığı ve Kürt halkının soykırımını hedefleyen bu karara güçlü bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

ABD’nin, PKK kurucuları ve yöneticilerinden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın yakalanması için aldığı ödül kararına Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde bulunan PKK’li ve PAJK’lı tutuklular tepki gösterdi. Tutuklular adına aileleri aracılığıyla açıklama yapan Deniz Kaya, şunları ifade etti: “PKK’nin kurucularından, Kürt Özgürlük Hareketi'nin öncü kadrolarından, PKK, KCK ve HPG yönetimlerinde yer alan Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan yoldaşlarımız hakkında ABD mesnetsiz gerekçelerle yakalama emri çıkarmış, ihbar edenlere verilecek ödülleri açıklamıştır. Bu düşmanca tutumun ve alınan kararın siyasi, toplumsal, ahlaki, vicdani ve evrensel hiçbir hukuki gerekçesi yoktur. Tamamen ideolojik ve politik nedenlerle alınmış bir karardır.

ABD’nin aldığı bu mesnetsiz karar Önder Apo’ya yönelik komplonun parçası ve devamı niteliğindedir. 1999 komplosunun Önder Apo’nun büyük düşünce gücü ve PKK’nin öncülük ettiği özgürlük mücadelemiz tarafından büyük oranda boşa çıkarılması ve Kürt halkının özgürlük mücadelesinin Ortadoğu'daki politikaları önemli düzeyde etkileyen bir siyasi güce ulaşması ile bu karar arasında doğrudan bağ vardır. Bu yoldaşlarımızın şahsında Özgürlük Hareketi'nin tasfiyesine yönelik saldırının kabul edilmeyeceği; Kürt halkının soykırımını hedefleyen ve destekleyen bu saldırıya karşı mücadele edileceği çok güçlü bir biçimde ortaya konulmalıdır. Bu duruma tepki göstermek için cezaevlerinde bulunan tutsaklar olarak Ankara’daki ABD Büyükelçiliğine ve İstanbul ile Adana’da bulunan ABD konsolosluklarına protesto faksı göndereceğiz. Yoldaşlarımız ABD Büyükelçiliğine 0312 4670019 numarasından faks gönderebilirler.”