PKK ve PAJK'lı tutsaklardan 'Newroz' mesajı: Son muhteşem olacak

Newroz'u kutlayan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, "Son muhteşem olacak" dedi. Tutsaklar, faşizme karşı tüm halkları, demokrat, aydın, yazar ve insan hakları savunucularını Efrîn halkına ses vermeye çağırdı.

PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından gönderilen mesaj şöyle:

"Tüm hercai güzelliklerin bir arada yaşama duygusunu içine alan bahar ayları, kök salınan topraklara olan sadakatini kendi rengiyle korumasını bilmiştir. Bir tohumun toprakla buluşup filizlenmesi ve çiçeklenme süreciyle doğayla bütünleşerek gülümsemesi baharı müjdelerken, aynı zamanda kendi çağını ve anını haykırmaktadır. Biçilen ömrün kozasından doğan kelebekten, yeşile çalan ağaçların coşkusundan ve kadın eli değmiş toprakların bereketinden abı hayat fışkırtan bahar ayları, tüm canlıların farklılıklarıyla yaşama durmasının adı olmuştur. Böylesi yaratımların özüne dokunup habercisi olan Newroz, bu güzelliklerin korunmasını direniş ve zılgıtlarla haykırarak büyük bir coşku seliyle kutlanılmasını öngören günün adı olmuştur. Newroz toprağa ekilen bir tohum misali gün ışığına çıkıp baharı müjdeleyen yaşamın kendisidir. Newroz bahara tahammülü olmayanlara karşı bir diriliş, direniş ve başkaldırı olayıdır. Zalimlerin zulüm politikalarına karşı ayağa kalkan halkın sesi ve isyanıdır. Bizler de Kürdistan ve Türkiye zindanlarında bulunan PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak 21 Mart Newroz günü başta Önderliğimize, şehitlerimize, halklara ve özgür dağlarda direnen gerillaya kutlu olsun, diyoruz.

'PADİŞAH BOZUNTUSU BİLMELİ; DİRENECEĞİZ!'

Tarihte tiranların ve hükümdarların halklar üzerinde yürüttüğü tüm zulüm politikaları bugün de en azılı bir şekilde yürütülmektedir. Halkların bir arada yaşamasına tahammülü olmayan egemenlerin hüküm sürdüğü bir dönemde asla boyun eğmeyen halk ve hareketler var ola gelmiştir. Demirci Kawa'nın örsü ile ayaklanan halk zalimlerin zulmüne karşı başkaldırma coşkusuyla Newrozlaştılar. Bugun Newroz halklara dönük yapılan her türlü saldırıya karşı ayaklanmanın referansını teşkil etmektedir. Dün halklara köleliği mubah gören kralların zihniyetini bugun iktidarlar devralarak, kölelik sınırlarında gezinmeyi dayatmaktadırlar. Özellikle AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına dönük yaptığı uygulamalar, tarihte eşi benzeri görülmeyecek ölçektedir. Yakan, yıkan ve katliamlar yapmaktan çekinmeyen katil ordusunun baş komutasında bulunan Erdoğan kişiliği tahammülsüzlüğünü kusmaktadır. Yeni düzen politikalarıyla on binlerce insanı işinden eden, tutuklayan ve halkın seçilmiş milletvekillerini tasfiye eden padişah bozuntusu zat, şunu iyi bilmelidir; direneceğiz, ne olursa olsun, son muhteşem olacak!

PKK'nin 40. yılını yaşadığımız böylesi anlarda Newroz'un anlam ve önemiyle bugünlere kadar geldiğimizi kimse inkâr edemez. Önderliğimiz ''PKK Newroz partisidir, boşuna biz bugüne PKK ile başlamadık' dedi. PKK Newrozlaşan bir olayla yaşama durdu. Çagdaş Kawa Mazlum Doğan'dan Ronahi Rahşan, Beriwan ve onlarca Newrozlaşan şehitlerimize olan bağlılığımızla mücadele ölçüsünü yükseltmekteyiz. PKK'nin tanımı Newroz'la aynıdır; PKK canlı bir organizma gibi Newroz'u yaşamın her anında yaşamaktadır. Bu nedenle ilk söz ve ilk eylemin anlamı Newroz'da aranmalıdır.

'ZAFERLE SONUÇLANACAK'

Faşizmin halklara uyguladığı tüm kirli politikalarının karşısında Newrozlaşan halkın duygusuyla duracağız ve direneceğiz. Sömürge, soykırım ve işgal odaklı bir yapılanma olan AKP-MHP faşizminin Efrîn politikası tamamen insanlığa, yaşama ihanettir. Efrîn halkı 58. gündür NATO'nun 2. büyük ordusu ve çetelerine karşı direnmekten asla taviz vermemiştir. Halkların direnişi her zaman zaferle sonuçlanacaktır. Bu nedenle faşizme karşı tüm halkları, demokrat, aydın, yazarları, insan hakları savunucularını Efrîn halkına ses vermeye çağırıyoruz. Newroz'la birlikte faşizmin halklara dönük yaptığı tüm kirli uygulamalara 'dur' demenin ve başkaldırmanın coşkusuyla, bir kez daha direnmek yaşamaktır, diyoruz ve tüm halkların Newroz'unu kutluyoruz!"