PKK Zindan Komitesi'nden Kırtay için başsağlığı mesajı

Tahliye edildikten kısa süre sonra şehit düşen Abdulhalim Kırtay’ın ailesi ve Kürt halkına başsağlığı dileyen PKK Zindan Komitesi. “Halkımıza soykırımı, zindanlardaki yoldaşlarımıza ise zulüm ve ölümü reva görenlerden hesap sorma zamanıdır diyoruz” dedi.

PKK Zindan Komitesi, “Soykırımcı, faşist Türk devletinin zindanlarda uyguladığı işkence ve katliam politikalarının sonucunda bir yoldaşımızın daha şehadet haberini büyük bir üzüntüyle almış bulunuyoruz. Soykırımcı, sömürgeciliğin zindanlarında 30 yıl büyük bir irade, bağlılık ve bilinçle görkemli bir direnişin sahibi olan, yaşamı faşizan saldırılara karşı direnişle anlamlandıran, büyük devrimci ve yurtsever Abdulhalim Kırtay yoldaşımız yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı yaşamını yitirerek şehadete ulaştı" dedi.

“30 yıllık esaret sürecinde düşmana karşı hiçbir zaman boyun eğmedi, diz çökmedi” denilen açıklamada  şunlar belirtildi: “Hep direnişin en önünde yer aldı. Yaşamı ve duruşuyla düşmanı kahreden onurlu bir direnişin öncülüğünü yaptı. Mücadelesine ve halkına bağlılığın gereğini lakıyla yerine getiren yoldaşlardan biri oldu. Bu 30 yıllık esarete karşı onur direnişinde ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladı. İşkencehanelere dönüşen zindanların kötü koşulları ve süreklileşen düşman saldırıları bu sağlık sorunlarını ortaya çıkardığı gibi tedavi edilmediğinden dolayı hastalığın ilerlemesine de yol açtı. Uzun süre hasta tutsaklar arasında yer alan Abdulhalim yoldaş tüm çabalara rağmen tedavi için tahliye edilmediği gibi zindanda da tedavi imkanları yaratılmadı. 1993 yılında düşman tarafından tutsak edilen Abdulhalim yoldaş 2023 yılında, yani 30 yıllık cezasını bitirdikten sonra tahliye edilebildi. Dışarda ailesinin ve arkadaşlarının tüm çabalarına rağmen tedavide bir ilerleme kaydedilmedi ve 12 Mayıs 2023 günü şehitler kervanına katıldı.

Abdulhalim Kırtay yoldaşımızın şehadeti biz yoldaşlarını derinden etkiledi ve üzdü. Başta değerli ailesinin, tüm halkımızın ve yoldaşlarının başı sağ olsun diyor, Abdulhalim yoldaşın uğruna tereddütsüz yaşamını verdiği ideal ve amaçlarını başarma ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Bu değerli yoldaşımızın şehadeti vesilesiyle halkımıza soykırımı, zindanlardaki yoldaşlarımıza ise zulüm ve ölümü reva görenlerden hesap sorma zamanıdır diyoruz. Faşist AKP-MHP iktidarını yıkmanın, soykırım siyasetini ortadan kaldırmanın tarihi bir fırsatı olan 14 Mayıs seçimleri, hesap sormanın en önemli zemini olmaktadır. Tüm halkımızın, dostlarımızın, demokrat-sosyalist tüm çevrelerin bu bilinçle sandığa gitmeleri ve seçimde ortaya çıkan sonuçların korunması için büyük bir kararlılıkla direnişi geliştirmeleri gerektiğini belirtiyor, saygılarımızı sunuyoruz.”