Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Plaza de Mayo Annesi: Tecrit kalkmazsa büyük trajedi yaşanır!

Açlık grevindeki HDP Milletvekili Dersim Dağ, annesi ve Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Morales Cortinas tarafından ziyaret edildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Dersim Dağ ve HDP üyeleri Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer’in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için dün başlattığı açlık grevi eylemi, polis baskınına rağmen 2’nci gününde devam ediyor. HDP’li Dağ il binasında, gözaltına alınan HDP üyeleri ise tutuldukları Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde eylemini sürdürüyor. HDP il binasında devam eden eyleme ziyaretler de başladı. 

ANNESİ ZİYARET ETTİ

HDP’li Dağ’a ilk ziyaret annesi Kudret Dağ ve kardeşleri tarafından gerçekleştirildi. Kızını eyleminden dolayı kutlayan anne Dağ, daha sonra kendisiyle uzun süre sohbet etti. Dağ, anneler, HDP’nin belediye eşbaşkan adayları ve halk tarafından çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi.

CORTİNAS: SORUMLULUK ALINMAZSA BÜYÜK TRAJEDİ YAŞANIR!

Bir diğer ziyaret de Arjantin’de kaybedilen çocukları için adalet arayışında dünyaya simge olan Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Morales Cortinas ve beraberindeki gazeteciler tarafından gerçekleştirildi. Cortinas, uzun süre Dağ’a sarıldı ve ardından da Dağ ile başlatılan eyleme ilişkin sohbet etti. Dağ’ın genç yaşta süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlatmasının kendisinde büyük etki uyandırdığını dile getiren Cortinas, “Dersim’in, Leyla’nın ve tutukluların girmiş olduğu açlık grevine hükümetin bir şekilde cevap vermesi gerekiyor. Yoksa büyük bir trajedi yaşanabilir. Bu yaşanmadan hükümetin sorumluluk alması gerekiyor” dedi. 

HÜKÜMET VE BM'YE UYARI

Açlık grevcilerinin taleplerinin hukuki olduğunu ifade eden Cortinas, şöyle konuştu: “Hükümetin ve Birleşmiş Milletler’in (BM) acil bir adım atması gerekiyor. Halkın da bir tepki vermesi gerekiyor. Ne olacaksa acil bir şekilde olması gerekiyor. Yaşanan durum halkları da temel olarak trajedi ile karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle hükümet ve BM’yi sorumluluğa çağıyorum."

'TECRİT KALKMALI'

Öcalan üzerindeki tecrit için DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve açlık grevi eylemlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara mektup gönderdiklerini dile getiren Cortinas, şunları söyledi: “Bu durum daha fazla böyle devam etmemeli. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit gerekse açlık grevindeki eylemcilerin durumu dikkate alınmalıdır. Daha dün burada 5 kişi gözaltına alındı. Bunların hepsi bir şiddet biçimi ve baskının ürünüdür. Hükümet bu baskıyla bunu yürütemeyecektir. Elimizde olan bütün olanakları kullanmamız gerekiyor. Bu mektup da enternasyonal duruma dönüşebilir. Bu mektubu yollayacağız ama hükümet bu baskı politikasından vazgeçmelidir. Kürt halkına baskı uygulamaktan, Öcalan üzerinde tecrit uygulamaktan ve açlık grevindeki gözaltına alınanlara dönük baskılardan vazgeçmesi gerekiyor.”

‘İZLENİMLERİMİZİ ARJANTİN'E TAŞIYACAĞIZ'

Öcalan üzerindeki tecrit ve açlık grevi eylemlerine ilişkin izlenimlerini Arjantin’e taşıyacaklarını kaydeden Cortinas, şunları ekledi: “Biz Arjantin’e döndüğümüzde de bunun üzerine tartışacağız ve çalışma yürüteceğiz. İnsan haklarını savunmak gerekiyor. Bu noktada herkesin sorumluluk alması gerekiyor ve Arjantin’de bu mücadeleyi yürüteceğiz."

Cortinas, 2 Mart günü Leyla Güven’i de evinde ziyaret etmişti.