Polis, HDP'li vekilin yüzüne gaz sıktı!

Mardin'de siyasi soykırım operasyonlarının protesto edildiği sırada polis, HDP Milletvekili Pero Dündar'ın yüzüne doğrudan gaz sıktı.

 

Mardin'deki siyasi soykırım operasyonlarında, aralarında HDP PM üyesi Semire Kut, DBP İl Eşbaşkanı Leyla Bozkurt ile HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Samiye Demir'in de olduğu 19 kişinin gözaltına alınması protesto edilmek istendi. 

PROTESTO GÖSTERİSİNE UZUN NAMLULU SİLAHLAR!

HDP'lilerin Karayolları Parkı'nda bir aday gelecek olması üzerine bölge, HDP'liler gelmeden abluka altına alındı. Kentin en işlek caddesi olan Vali Ozan Caddesi trafiğe kapatılırken, parkın etrafına TOMA ve zırhlı araçların yanı sıra uzun namlulu silahlarla onlarca polis ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. 

HALKA VE VEKİLE GAZLI SALDIRI

HDP milletvekilleri Tuma Çelik, Pero Dündar ve Ebru Günay'ın da aralarında olduğu HDP'lilerin parka gelişi sırasında polisler il binası önünde kitleye biber gazı ile saldırdı. Saldırıda halkın yüzüne doğru biber gazı sıkılması nedeniyle kimileri fenalık geçirdi. Bir polisin ise doğrudan HDP'li Pero Dündar'ın yüzüne gaz sıktığı görüldü.