Polis, Van’da fişlemeye başladı

Türk polisi, Van ve ilçelerinde son dönemlerde mahalle muhtarlarına giderek yurtsever aileler hakkında bilgi toplayıp fişleme yapıyor.

AKP-MHP iktidarı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kala Van ve ilçelerinde polis ve askerlerle halka baskısını arttırmaya devam ediyor. Gözaltı ve tutuklamalarla yetinmeyen iktidar, halkı fişlemeye başladı.

Edinilen bilgilere göre; son bir haftada Van merkez ve ilçelerinde, mahalle muhtarlarına giden polis, çocukları gerillada veya şehit olan aileler hakkında bilgi almaya çalışıyor. Ellerinde listelerle dolaşan polis, muhtarlara “Bu aile nasıl geçiniyor, ne iş yapıyorlar, nerelere takılıyorlar, bunlar nasıl insanlar” gibi sorular yöneltiyor. Muhtarlar, polislerin aile bireylerinin isimlerini tek tek kendilerine sorduklarını, daha sonra  herhangi bir gerekçe belirtmeden gittiklerini söyledi. Bir muhtar, “Polislerin bazı günlerde defalarca muhtarlığa geldiğini biliyorum. Hemen hemen her gün bir aileyi soruyorlar. Aile bireylerini tek tek tek soruyorlar. Polislere sorduğumuzda da cevap vermiyorlar” dedi.

YURTSEVER OLDUĞUMUZ İÇİN FİŞLENİYORUZ

Polislerin mahalle muhtarından hem kendisini hem de ailesi hakkında bilgi almaya çalışıldığını belirten bir HDP seçmeni, AKP ve polislerinin kendilerini fişlediklerini söyledi. Yurtsever ve HDP’li oldukları için bu tür baskı ve fişlemelerin yapıldığını dile getiren Vanlı, şöyle konuştu: “Biz yurtsever bir aileyiz. Oyumuzun rengi hep belli. Bundan dolayı bizleri korkutmaya ve sindirmeye çalışıyorlar. Bu tür baskıcı yollarla bizlere geri adım attıramazlar. Biz yasadışı bir şey yapmıyoruz. Seçimlerde demokratik hakkımızı kullanarak, seçim süreci boyunca HDP için çalışma yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz. Eğer yurtsever ve HDP’li olmak suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğiz.”