Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

‘Polisin saldırısı IŞİD ile suç ortaklığını örtme çabasıdır’

Van’da, Ankara Gar Katilamı’nı yıldönümünü protesto etmek isteyen kitleye polisin saldırmasına tepki gösteren HDP ve KESK’liler, “Direnme ve meşru savunma hakkımızı meşru bir biçimde vermeye devam edeceğiz” mesajı verdi.

10 Ekim 2015’te gerçekleşen ve 103 emekçinin katledilmesiyle sonuçlanan Ankara Gar Katliamını 3. yıldönümünde protesto etmek isteyen KESK’liler ve HDP’lilerin Feqîye Teyran parkında yapmak istedikleri basın açıklamasına saldıran polis, HDP MYK Üyesi Bedia Özgökçe ve Van Milletvekili Murat Sarısaç’ı tartakladıktan sonra HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, İl Yöneticisi Azim Yacan, Mezopotamya Ekoloji Derneği Eş Başkanı Seher Kadiroğlu Ataş’ın aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar hastane kontrollerinin ardından yeniden Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesine götürüldü.

16 kişinin darp edilerek gözaltına alınmasına ilişkin HDP Van İl Örgütü tarafından Van Bölge ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç ve KESK’liler katıldı.

‘SALDIRI KATLİAMI ÖRTME ÇABASIDIR’

HDP Van Milletvekili ve MYK Üyesi Bedia Özgökçe Ertan, Türkiye ve yurt dışında katliamın protesto edildiğini hatırlattı. Alanlara çıkan milyonlarca insanın katliamın ardındaki hakikatin ortaya çıkması için mücadele ettiğini kaydeden Özgökçe, “Biz de buna binaen Van merkezde KESK ile birlikte katliamı protesto etmek istedik ama açıklama yapmamıza dahi izin verilmedi. Vali, bu olayların müsebbibidir. HDP ve KESK bileşenleri bugün polisin çok ağır bir saldırısına maruz kaldı. Arkadaşlarımız kafalarına darbeler yediler, saçlarından sürüklendiler. Bu saldırıyla katliamın üzerini örtme çabası ve telaşı görüyoruz. Bu gerçekle yüzleşmek istemiyorlar. Direnme ve meşru savunma hakkımızı meşru bir biçimde vermeye devam edeceğiz” dedi.

SARISAÇ: BARIŞ İÇİN ŞEHİT OLAN ARKADAŞLARIMIZIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ

Ardından söz alan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ise şöyle konuştu: “3 yıl önce demokrasi ve barış talebi için meydanlara çıkan ve katledilen 103 kişi için bugün basın açıklaması yapmak isteyen kitleye polisin bu müdahalesi IŞİD ile aynı zihniyette olduklarını gösteriyor. Biz hangi saldırılar olursa olsun, demokrasi ve barış şehit olan arkadaşlarımızın mücadelesini sahipleneceğiz. Hiçbir şekilde devletin baskıcı zihniyetine karşı sinmeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Bizim sözüm barış talebi olan halkımızadır. AKP ve MHP faşist zihniyetinin artık halklara savaşı dayatmaktan başka bir politikası yoktur. Sayın Öcalan’a yönelik tecrit politikaları bunu net bir biçimde ortaya koymuştur.”