Qendil Newrozu’ndan ulusal birlik mesajı

Qendîl’de düzenlenen Newroz kutlamasında, ulusal birlik mesajı verildi ve Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Kürdistan’ın dört parçasından katılımların gözlendiği Qendil’deki Newroz kutlamasına, ulusal birlik çağrıları damgasını vurdu.

Newroz Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan Bınarê Qendîl Belediyesi Eşbaşkanı Mihemed Hesen, "Bu yıl ki Newroz’un Kürt halkının birliğine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Tevgera Azadi Eşbaşkanı Şilan Şakir, tecridin kırılması amacıyla direnen açlık grevi eylemcilerini ve gerillaları selamlayarak, Newroz’un direniş, zafer ve özgürlük olduğunu söyledi. Kutlamada Goran Hareketi’nin Newroz mesajı da okundu.

Daha sonra, Meryem İbrahim Kuzey Doğu Suriye Kadın heyetinin mesajını okumak için sahneye çıktı. İbrahim, Kürt, Arap, Suryani halkları ile Öcalan’ın Newroz’un kutladı.

İbrahim, "Abdulah Öcalan sadece Kürt halkının değil, tüm özgürlük isteyen insanların önderidir. Uluslararası kurumlar Önder Apo üzerindeki tecride sessiz kalmamalı” dedi.

Özgürlük mücadelesi şehidi Başûr’un babası Mam Hadi de, PKK Güney Kürdistan Şehit Aileleri Komitesi adına Newroz mesajını aktardı. Mam Hadi, “Son damla kanımıza kadar direneceğiz, mücadelemizi sürdüreceği” diye konuştu.

Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla Germiyan’da 26 gündür açlık grevi eylemine devam eden Şeyma Ednan da kutlamaya katılarak bir konuşma yaptı.

Ednan, "Eylemlerimiz devam edecek. Tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız ve Kürdistanı özgürleştireceğiz. Leyla Güven ve Şêladızê direniş ruhuyla bu Newroz’u zafer Newroz’u yapacağız” ifadelerini kullandı.

Civaka Îslamiya Kurdistanê (CÎK-Kürdistan İslami Topluluğu) üyesi Mela Nadir ise şunları söyledi: "Kürt halkı baskıcı bir halk değildir. Fakat komşu ülkeler kendisine saldırırsa, direnir. Bu Newroz’da zaferi ilan edeceğiz. Newrozlar her zaman Kürt halkı için zafer ilanı oldu. Bugün DAİŞ yenilgisinin zaferini kutluyoruz."

Kutlamada Sorçi ve Caf aşiretlerini Newroz mesajları aktarılırken, Mela Saman Sengavî de gün vesilesiyle bir konuşma yaptı.