Qesrî Şîrîn’de halk hala sokaklarda sabahlıyor

Geçtiğimiz hafta meydana gelen depremden en çok etkilenen kentlerden birisi olan Qesri Şîrîn kentinde halk geceyi hala dışarda geçiriyor. Havanın soğuk olmasına rağmen geceyi dışarıda geçiren depremzeleler, yardım çağrısında bulundu.

Rojhilat Kürdistan’da meydana gelen deprem faciasından en çok etkilenen yerleşim yerlerinden birisi olan Kirmanşan’ın Qesri Şîrîn ilçesinde yaşanan yıkımın etkileri hala devam ediyor.

Su şebekeleri olmadığı için insanlar içme suyu bulmakta zorlanırken, neredeyse tüm evler yıkıldığı için aileler soğuğa rağmen geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalıyor.

Depremin üzerinden geçen zamana rağmen, çok sınırlı yardım aldıklarını söyleyen Qesrî Şirinliler, yardımların İran rejimi güçleri tarafından ya engelleniyor ya da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmadığına dikkat çekti.

Halk, kentte sağlam görünen evlerin de yaşanacak durumda olmadığını vurguladı. Her gün İran Heyva Sor binası önünde toplanan binlerce kişi, İran rejimi güçlerinin hakaretlerine uğruyor. Çoğu kişi ise yardım almadan eve geri dönüyor.