Reqalı Gerilla Agit: DAİŞ tehdidi sürüyor

PKK saflarına katılan HPG Gerillası Agit Reqa, Reqa'nın özgürleştiğini ama DAİŞ tehdidinin sürdüğünü vurguladı.

4 erkek ve 5 kız kardeşli bir ailenin ferdi, Agit Reqa. Reqa'nın merkezinde dünyaya geldi. Ortadoğu’da DAİŞ çetelerinin de yaptığı onca zulme şahit oldu.

Agit, "Ailemin ekonomik durumu iyiydi fakat Ceyşıl Hür'ün Reqa’yı işgal etmesiyle ekonomik durumumuz ancak açlıktan ölmemek şekline dönüştü. Reqa özgürleştirildiğinde yaşam koşullarımızda ciddi bir iyileşme söz konusu olmaya başlamıştı, ailemin ekonomik anlamda durumunun düzeldiğini gördüğümde ben de Kürt halkına borcumu ödemeye karar verdim” dedi.

'DAİŞ İSLAM'I SAVUNMUYOR'

Kendisinin de DAİŞ’e katılmak zorunda bırakıldığını belirten Reqalı gerilla Agit, “Yaşım gençti ve dini kullanarak bizi etkilemeye çalışıyorlardı. İslam’ın gerçek savunucuları olduklarını söylüyorlardı fakat hâlâ Müslümanım, İslam’ın gerçek savuncularının kimler olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliyorum” dedi. 

'İLK SALDIRISI KADINLARA OLDU'

Reqa'da DAİŞ çete saldırılarının ilk elden kadına yönelik gerçekleştiğini aktaran Agit, “DAİŞ ilk saldırısını kadın üzerinden gerçekleştirdi. İlk yasaklamalar kadınlara yönelik olarak geliştirildi. Kadın için 'evden dışarı çıkarken bedenin hiçbir yeri gözükmeyecek ve kara çarşaf giyeceksin’ denildi. Erkekler için de herkesin camiye gitmesi gerektiğini, aynı zamanda DAİŞ çeteleri ile birlikte hareket etmeyenin ‘kafir’ olduğunu söylerlerdi" diye belirtti.

'KURBAĞA KAYNATMA POLİTİKASI!'

"DAİŞ’in ilk önce halkı savunacağını düşündük fakat daha sonrasında kafa keseceklerini söylediklerinde  ve bunu yapmaya başladıklarında insanlar o kadar alışmışlardı ve korku öyle sinmişti ki artık itiraz edecek bir yapı halkın içinde kalmamıştı. Kurbağa sıcak-soğuk su örneği bilinir. Sıcak suyun içerisine atarsanız kurbağayı sıçrar ve kendisini kurtabilir, fakat aynı kurbağayı soğuk suyun içerisine bırakıp da altında kısık bir ateş yakarsanız yavaş yavaş ısınmaya ve kaynamaya başlayan suyun içerisinde ölür. DAİŞ çeteleri de saldırdıkları değil ama elde etmek istedikleri, ellerinde tutmak istedikleri şehirlerde bu yöntemi uyguluyorlardı” diye konuştu.

Her ne kadar DAİŞ çetelerinin merkezinin Reqa olarak yansıtılmaya çalışıldığı belirtilse de uluslararası güçler tarafından kurulduğunun altını çizen HPG’li Agit, “DAİŞ’in kuruluşu ilk önce Türkiye, Tunus ve Irak’ta oldu. Tunus’taki ve Irak’taki katılımlarla böyle bir yapı oluştu. Fakat unutulmamalı ki dini kullanarak ve dini duyguları da sömürerek arayış içerisinde olan genç Avrupalı kesimi de etkilemiştir” dedi.

'KÜRTLERİN NE YAŞADIĞINI ANLADIM'

Gerilla Agit, kendi halkını DAİŞ çetelerinden kurtaran halklara müteşekkir olduğunu belirtirken, şunları da söyledi: “Ülkem DAİŞ çetelerinin ellerinde yıllarca kaldı ve işgal denilen ülkenin nasıl bir illet olduğunu gördüm. Suriye devleti ulus bir devlettir, ulusal çapta bir sorunumuz olmamakla birlikte çetelerin gelişiyle beraber hissettiğim işgalcilere karşı öfkemi Kürt halkının yıllardır yaşadığını düşünmek ve buna son verebilmek için bize destek olan en başta Kürt halkının yanında olduğumu göstermek için PKK saflarına katılmaya karar verdim."