RJAK: Irak ordusu Maxmur’dan derhal geri çekilmeli

Kurdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), Irak hükümetinin Maxmur’u hedef alan kuşatması ve saldırılarını şiddetle kınayarak, Iraklı güçlerin derhal geri çekilmesini istedi.

Irak ordusu, 20 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde onlarca zırhlı araç, özel birlik, polis ve tel örgüler eşliğinde Maxmur kampını kuşattı.

Irak ordusu kampı tel örgülerle kuşatmak istiyor. Ancak Maxmur halkı, bu dayatmayı reddederek direniyor. Gün boyu Irak ordusuna karşı duran Maxmurlulara ateş açılması üzerine halk taşlarla karşılık verdi ve ordu güçleri geri çekilmek zorunda kaldı. Açılan ateş sonucu Ahmed Ömer isimli bir genç yaralandı.

Irak hükümetinin Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’na (Maxmur) yönelik kuşatma ve saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan RJAK, bu saldırıların Türk devletinin talebiyle gerçekleştiği tepkisinde bulundu.

RJAK, “Faşist TC devleti ve ortakları, Şehit Rustem Cudi Kampı halkının iradesini kıramaz. Bu nedenle şu anda insanlık dışı yöntemler deniyorlar. Bu saldırı, işgalci güçlerin başarısızlıklarının bir göstergesidir. Kürt halkı direniş kültürü ve özgür bir irade ile şekillendi” dedi.

Maxmur halkının yanında olduklarını vurgulayan RJAK, “Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve Irak Ordusunun derhal geri çekilmesini talep ediyoruz” diye ekledi.