Roboskî Katliamı Özalp’ta protesto edildi

Roboskî Katliamı, Van’ın Özalp ilçesinde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Eylemde, faillerin korunduğu belirtildi.

34 Kürt köylüsünün 28 Aralık 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilmesi Van’da düzenlenen etkinliklerle protesto ediliyor. Özalp İlçesinde yapılan kitlesel basın açıklamasına Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Çetin, ilçe yöneticileri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

'FAİLLER HÂLÂ KORUNUYOR'

Basın açıklamasını okuyan TJA aktivisti Elif Yiğit, şunları söyledi: "Roboskî, Cumhuriyet tarihinde Kürtlere karşı gerçekleştirilmiş olan katliamlardan sadece biri… Roboskî’de çoğu çocuk 34 yurttaşımız katledildi. 1943 yılında Özalp’ta işlenen 33 Kurşun Katliamı ile Roboskî Katliamı değişmeyen zihniyetin katliamları olarak tarihe geçmiştir.  7 yıl önce gerçekleşen bu katliamın failleri hâlâ ortaya çıkarılmadığı, katillerin hâlâ korunduğunu çok iyi biliyoruz.  Roboskî Katliamı'nda yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyor,  katliamdan hesap sorulana kadar davanın takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz."