Roboskili ailelerden 'Efrîn' tepkisi

Roboskili aileler, Efrîn'e dönük işgalci saldırılara ve işgale karşı duranların gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanla katledilen 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 317’nci haftasında, kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi.

'BİZİ ANLAMALARINI BEKLEMİYORUZ'

Aileler adına konuşan, katliamda yaşamını yitiren Nevzat Encu'nun kız kardeşi Hayat Encu, hükümetin barışa dair hiçbir politikasının olmadığını söyledi. Encu, "Efrîn için endişelerimizi ve barış talebimizi suç olarak gören yetkililerin bizleri anlamasını beklemiyoruz. Yıllardır süren ve devam eden politikalarını, Efrîn için de sürdürüyorlar” dedi. “Bu ülkede barış istemek de suç haline getirildi” vurgusunu yağan Encu, “Efrîn için endişelerini, barış taleplerini sosyal medya aracılığıyla dile getirenlerin gözaltına alınması bunun kanıtıdır” diye ekledi.

Encu, adalet arayışları süresince karşı karşıya kaldıkları baskılara değinerek, müebbet hapis cezasıyla tutuklu Mehmet Ali Yaşa’ya Roboski Katliamı’nı konu alan kitabından dolayı 3 yıl hapis cezası verilmesine de tepki gösterdi.