Roboskili ailelerin adalet arayışı bu hafta da devam etti

Roboskili aileler, Roboski katliamının 331’inci haftasında adalet arayışını sürdürdü.

Aileler, sadece katledilen 34 yakınlarının hakkının teslim edilmesi değil, topyekun bir ülkenin kötü gidişatına “dur” deme gayreti olduğuna dikkat çekti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının saldırısı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 331’inci haftasında yine kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi.

Ellerinde yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

Faillerden hesap sormak için haftalardır yürüttükleri mücadeleden bir an olsun vazgeçmediklerini vurgulayan Encu, katliama ilişkin açılan davalarda faillerin korunduğunu dile getirdi. Encu, yargı sürecinde alınan kararlar ile katliamın üzerinin örtülmesini adalet ve demokrasi adına büyük bir “utanç” olarak da nitelendirdi.

Hukuksuzluğa karşı adalet nöbetlerinin takipçisi olarak, mücadelelerine devam edeceklerinin söyleyen Encu, “Bu tepkimiz ve mücadelemiz sadece 34 yakınımızın hakkının teslim edilmesi değil, topyekun bir ülkenin kötü gidişine dur deme gayretinden dolayıdır. Bu serzeniş, haykırış ve çığlık, insan haklarından ve adaletten yana umudunu yitirmemiş herkesedir” dedi.