Salih Müslim: Saldırıları bekliyorduk

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türk savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırısına ilişkin News Channel’e konuştu.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türk savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırısına tepki gösterdi. Müslim, “Şengal ve Rojava hedef alınıyor. Ancak direnen bir halk gerçekliği var, halkımız en üst düzeyde tepkisini gösterecektir. Koalisyon güçleri de sessiz kalmamalıdır” dedi.

Müslim, şunları söyledi: “Saldırı sınırdaki yığınaktan belliydi. Sınır boyu bombalamalar zaten vardı, keşifler vardı. Biliniyordu, bekliyorduk. Bu saldırılarla Kürdistan halkını korkutamazlar. Kürdistan halkı direngen bir halktır. Böyle vahşi saldırılara karşı duracaktır. Halkımız en üst düzeyde tepkisini gösterecektir."

'KOALİSYON GÜÇLERİ SESSİZ KALMAMALI'

Hava saldırısının DAİŞ’e yardım olduğunu vurgulayan Müslim, koalisyon güçlerinin saldırıya tepki göstermesi gerektiğini belirterek, “Terörizmle mücadele eden bir halk arkadan vuruluyor. Koalisyonun güçleri buna sessiz kalmamalıdır. Bu saldırıları kimse kabul etmemelidir” dedi.