Salih Müslim: Efrîn’de gerilla tarzı mücadele başladı

TEV-DEM Dış ilişkiler Komitesi Üyesi ve PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, Efrîn’de mücadele yeni bir evreye girdiğini belirterek, “Güvenlik için halk tahliye edilmiştir. Bundan sonra YPG ve YPJ, gerilla tarzı mücadele edecektir” dedi.

PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, Türk devletinin yüzlerce sivili katlederek işgal saldırılarında bulunduğu Efrîn’deki duruma ilişkin ANF’ye konuştu.

SİVİLLERİN KURTULMASI İÇİN BİR HAMLE YAPILDI

Müslim, mücadelenin yeni bir evreye girdiğini belirterek, “Bugün Efrîn’de olanlar, sivillerin savunulması için atılan bir adımdır. Sivillerin kurtulması için bir hamle yapılmıştır. Efrîn’de mücadele ve savaş bitmemiştir. Tam tersine devam ediyor. Burada savaş, tarzı değişmiştir” dedi.

YPG VE YPJ SAVAŞÇILARI EFRÎN’DE

“Halk orada olduğu zaman mücadele etme ve savaş yürütme koşulları yoktu” diyen Müslim şöyle devam etti: “Çünkü Türk devleti, sivilleri hedef alıyor, katliam yapıyordu. Düşmanın ‘Kimse Efrîn’de kalmamıştır’ propagandası tamamen yalandır. Kimse buna itibar etmesin. Efrîn merkezi ve çevresinde YPG ve YPJ savaşçıları var ve mücadele ediyor. Halka sözleri var, sonuna kadar da bu sözü yerine getireceklerdir. Hiç bir zaman Efrîn, bırakılmayacaktır.”

TÜRK DEVLETİNİN HEDEFİ KÜRTLERİN İMHASIDIR

Ortadoğu’da yürütülen savaşa dikkat çeken Müslim, devamla şunları söyledi: “Bu savaş ile Kürtlerin imhası kararı alınmıştır. Efrîn’den tutalım, Kobanê, Qamişlo, Kerkuk ve Şengal’e kadar Kürtler hedef alınmak isteniyor. İlk önce DAİŞ, El-Nusra gibi örgütlerle yapmak istediler. Bununla başaramayınca mecbur kalıp, kendileri yapıyorlar. Bunun için Kürtler dört parçada uyanık olmalı ve bu planları görmeli. Bizim kurtuluşumuz birlikten geçer. Eğer birlik olmasak, ulusal birliği gerçekleştirmesek bütün Kürdistan’da benzeri saldırılarla karşı karşıya kalacağız. Onun için zaman kaybetmeden bütün Kürt örgütleri bir araya gelerek, ulusal bir tavır ile bu saldırılara karşı mücadele etmelidir.”

Salih Muslim, Efrîn saldırısında uluslararası Güçlerinin rollerine de değinerek, “Uluslararası güçler, dünya devletleri bizi yalnız bıraktı. Bu sessizlikle Türk devletine saldırı zemini sundu ve buna destek oldular” tepkisinde bulundu.

‘EFRİN’DE YPG VE YPJ GERİLLA TARZI MÜCADELE EDECEKTİR’

Efrîn saldırısında Kuzey Suriye halklarının direnişinin olduğunu belirten TEV-DEM Dış ilişkiler Komitesi Üyesi ve PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, şunları söyledi: “58 gündür, halkımız NATO’nun askerlerine ve güçlerine karşı büyük bir fedakârlıkla direnmiştir. Bu güçlerin orantısız güç kullanımı, hava saldırıları ve yoğun teknik kullanarak yaptığı saldırıya karşı yapılan direniş büyük ve kutsaldır, herkesin bunu böyle bilmesi gerekiyor. Büyük bir iradeyle direniş oldu. Bu direniş bugünde devam ediyor. Efrîn topraklarında, YPG ve YPJ’nin direnişi farklı bir şekilde devem ediyor. Bundan sonra da en önemlisi YPG ve YPJ, gerilla tarzı mücadele edecektir. Vur-kaç yöntemiyle direniş en üst seviyeye çıkartılaraktır. Çünkü cephe savaşında bizim silah ve teknik olanağımız yok. Biz mecburuz gerilla tarzıyla mücadele etmeye. Bizim gençlerimiz, savaşçılarımız ve güçlerimiz buna hazır.”

Sivillerin Efrîn’den tahliye edilmesi de bu güçlerin işini daha da kolaylaştırdığını vurgulayan Müslim, şunları ekledi: “Çünkü sivillerin orada oluşu savaşçıların işini zorlaştırıyordu. Düşmanımız, acımasız ve zalimdir. Sivilleri vuruyor, hastaneleri bombalıyor, insanı yerlere saldırıyor. Türk devletinin amacı baştan beri hedefi sivildi ve bunu da yapıyor. Sivillerin çıkartılması savaşçıların işini daha kolaylaştırdı. Onun için mücadele ve savaş farlı bir şekilde devam edecek. Düşmana daha büyük darbeler indirilecektir.”

Avrupa ve dünyada yaşayan Kürtlere de bir mesaj veren Salih Muslim, bütün Kürtlerin Türk devletinin propagandalarına itibar etmemelerini isteyerek, Efrîn’e sahip çıkma mücadelelerini yükseltmeleri çağrısında bulundu.