GÖRÜNTÜLÜ

Salihiyê köyü çevresinde çatışmalar şiddetleniyor

Hasekê’nin Salihiyê ve civar köylerinde YPG / YPJ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmalar şiddetli bir şekilde sürüyor.

Hasekê’nin Salihiyê ve civar köylerinde YPG / YPJ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmalar şiddetli bir şekilde sürüyor. Çatışmalarda öldürülen çetelerden 10’unun, Serêkaniyê hattındaki Til Boxa tepesine yönelik şiddetli saldırıları püskürtülen çetelerden de 47’sinin cenazesi YPG güçlerinin eline geçti.

ANHA’nın geçtiği habere göre, DAİŞ tehdidini bertaraf etmek için YPG/YPJ güçlerinin başlattığı operasyon kapsamında Hesekê ve Serêkaniyê bölgelerinde savaşçıların DAİŞ çetelerine çok ağır kayıplar verdirdiğini bildirdi.

YPG savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında Hesekê yakınlarındaki Salihiyê ve etrafındaki köylerde bu saatlerde çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. YPG tarafından özgürleştirilen köyleri geri almak için saldırı düzenleyen DAİŞ çetelerine YPG güçlerinin sert karşılık vermesi üzerine şiddetlenen çatışmalarda çeteler kayıp verdi. Bu alanda YPG güçleri 10 çete cenazesini ele geçirdi.

SERÊKANİYÊ’DE 47 DAİŞ ÜYESİNİN CENAZESİ YPG’NİN ELİNDE

Diğer taraftan Serêkaniyê’nin 24 km güneybatısında bulunan stratejik Til Boxa tepesini ele geçirmek için kuşatmaya alan çete gruplarıyla YPG savaşçıları arasında dün geceden beri yaşanan çatışmalar çetelerin püskürtülmesiyle durdu.

Şiddetli çatışmalar ardından alandan püskürtülen çetelere YPG savaşçıları çok ağır darbeler vurdu.

Alandaki çatışmalarda öldürülen onlarca çeteden 47’sinin cenazesi YPG savaşçılarının denetimi altına girdiği öğrenildi.

TİL MECDER KÖYÜNDE ÇETELER MOTOSİKLETLE KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

Bu arada bölgedeki muhabirlerimiz ise çetelerin Til Mecder köyüne YPG / YPJ güçlerinin düzenlediği operasyon sonucunda bölgeden kaçan DAİŞ çeteleri yaralı ve ölülerini motosikletlerle alandan uzaklaştırmaya çalışıyor.

Öte yandan Evdil Eziz’den takviye gelen çetelerin YPG / YPJ güçleri tarafından görülmemek için bölgedeki buğday tarlalarını ateşe verdiği de belirtiliyor.