Savcıdan HDP'li vekil için tutuklama talebi

HDP Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Savcı, 'kaçma şüphesi' iddiasında bulundu ve tutuklama istedi.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında, DTK faaliyetleri kapsamında “örgüt kurma ve yönetme” gerekçesiyle 30 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 4. duruşması görüldü. Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya Aydeniz katılmadı. Avukatı Erhan Ürküt ise duruşmada bulundu.

SAVCI: KAÇABİLİR!

İddia makamı, kaçma şüphesi, suçun mahiyeti, mevcut delil durumu ve kuvvetli şüphe nedeniyle adli kontrol tedbirinin yetersiz kalacağı iddiasıyla Aydeniz’in tutuklanmasını istedi.

Avukat Ürküt, mütalaayı kabul etmediklerini, müvekkilinin kaçma şüphesinin olmadığını ve milletvekili olarak Meclis faaliyetlerini yürüttüğünü belirtti.

RET VE ERTELEME

Mahkeme heyeti, savcının tutuklama ve avukatların yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması yönündeki taleplerini reddetti. Tanıkların adres tespiti için emniyete müzakere yazılmasına ve DTK’de yapılan aramada Aydeniz’e ait bir belgenin olup olmadığının Cumhuriyet Başsavcılığına sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı Mayıs ayına erteledi.