Seçimler gecikmeli başladı, akşam DAİŞ saldırdı

Irak'ta oy verme işlemi sabah saatlerinde başladı. Kerkük'teki bazı merkezlerde oy kullanma işlemi gecikmeli başlarken, bazı yerlerde henüz oy kullanılamıyor. DAİŞ çeteleri ise dün akşam saldırdı.

Irak Parlamento Seçimleri için Irak ve Başûrê Kurdistan’da oy verme işlemi sabah saat 07.00'da başladı. Kerkük'te 6 oy verme merkezinde oy verme işlemi gecikmeli olarak başlatıldı. Duhok’un Zaho ilçesinde 11 seçim merkezi gerekli araç ve gereçlerin sağlanmamasından dolayı seçmenlerin oy kullanmasına açılmazken, Şeladize ilçesindeki Korejar Okulu’nda da 3 oy kullanma merkezinde gerekli araç-gereçler kullanılamadığı için oy kullanma işlemi başlatılamadı. Duhok merkezde de şu ana kadar 2 seçim merkezinde halen oy kullanma işlemenin başlatılmadığı belirtildi.

Irak Yüksek Seçim Komisyonu dün Irak ve Başûrê Kurdistan’daki tüm seçim bölgelerinde son denetleme işlemlerinin tamamlandığını açıklasa da, birçok merkezde oy vermenin geç başlaması ve bazı yerlerde hâlâ oy kullanılmamasının nedenleri anlaşılamadı.

DAİŞ SALDIRDI

Öte yandan DAİŞ dün akşam Xaneqin'in bazı bölgelerine saldırarak seçmenleri hedef aldı.

Edinilen bilgiye göre, DAİŞ, Diyala’ya bağlı Karatepe kasabasının İslah ve Şeyh Bave köylerinin yanı sıra Cebare’ye kasabasına bağlı Aştukani köyüne uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırıda Karatepe’ye bağlı İslah köyündeki oy kullanma merkezi hedef alınırken, 3 kişinin de yaralandığı bildirildi. DAİŞ’in saldırısına uğrayan Xaneqin’e bağlı köylerin sakinleri Arap ve Türkmenlerden oluşuyor.

KERKÜK'TE SALDIRI ÖNLENDİ

DAİŞ Xaneqin köylerine saldırırken sabah saatlerinde Kerkük’te bombalı saldırı girişiminde bulundu. Güvenlik birimlerinin fark etmesi sonucu saldırının önlendiği bildirildi.