Selmas’ta bir gerilla hayatını kaybetti

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Doğu (Rojhilat) Kürdistan’ın Selmas bölgesinde İran güçleri ile yaşanan kısa süreli bir çatışma sırasında bir gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, çatışmanın 19 Haziran günü Salmas’a bağlı Haseniye alanında bulunan Girê Beredîyê mıntıkasında yaşandığını bildirdi.

Operasyona çıkan İran güçleri ile gerillalar arasında kısa süreli bir çatışma çıktığını belirten HPG-BİM, “Güçlerimizin İran’a herhangi bir saldırısı söz konusu değilken, İran ordu güçleri saldırmış ve yaşanan çatışmada Dılşer Mızgin arkadaşımız şahadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada hayatını kaybeden gerillanın, Van doğumlu, Dılşer Mızgin kod adlı Nayim Uğurli olduğu belirtildi.

HPG-BİM, gerillaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Dılşer Mızgin arkadaşımız, Van’da yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. Kürt Özgürlük Hareketine birçok kişinin katılım gösterdiği ortamda büyüyen Dılşer arkadaşımız, erken yaşlarda mücadeleye ilgi duymaya başlamıştır. AKP-MHP iktidarı şahsında düşman gerçeğini yakından tanımış ve işgalcilerin Kürt halkı üzerinde uyguladığı soykırım politikalarını kabul etmeyerek yönünü Kürdistan dağlarına vermiştir. Özgür Kürdistan duygularını yoğun yaşayan Dılşer arkadaşımız, gerillaya geldiği andan itibaren büyük bir istek ve hevesle katılım göstermiştir. Genç ve dinamik duruşu ile bulunduğu ortamlarda arkadaşlarına örnek olan, Dılşer arkadaşımız, fedaice katılımı ile de onu tanıyan arkadaşlarının yüreğinde büyük bir iz bırakmıştır. Şehit düştüğü ana kadar da yurtseverlik duygular ile halkımızın özgürlüğü için mücadele etmiş ve büyük bir kararlılıkla yürümesini bilmiştir.

Dılşer arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli Uğurli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”