Serdar Star: TC Güney Kürdistan’ın kazanımlarını hedefliyor

HPG Komutanlarından Serdar Star, Bradost mevzilerinden Güney Kürdistan halkına seslendi. Star, “Türk devleti 1992’den bu yana Güney Kürdistan’a karşı bir saldırı pozisyonundadır. Güney Kürdistan halkının kazanımlarını ele geçirmek istiyor” dedi.

Bradost bölgesinde HPG güçlerine komutanlık eden Serdar Star ajansımıza konuştu. Türk devletinin işgal saldırılarını değerlendiren Star, TC’nin Güney Kürdistan üzerindeki planlarının otuz yıla yakın bir süredir devrede olduğunu ifade etti.

Star, “TC, KDP yoluyla bir düzeye kadar Güney Kürdistan’da etkinlik sağlayabilmiştir. Bunun sonucu olarak Türk ordusu Behdinan bölgesini kendi üs alanı ve karakol bölgesi olarak kullanıyor. Şimdi bunu Bradost ve Soran bölgelerine de yaymak istiyor. Eğer başarabilirse Asos bölgesi de dahil Pencewin sınırına kadar da uzanmak isteyebilir” dedi.

Star sözlerini şöyle sürdürdü;

“Türk devletinin Batufan, Zaxo, Amediye, Şeladize, Bamerni, Barzan ve Bradost bölgelerinde bulunmasının hiçbir meşruiyeti yoktur. Buralarda bulunan bütün üsler, işgal gücüdür. Onları dost veya destekçi zannedenler bilsinler ki bu büyük bir hatadır.”

TAKTİK HEDEFLER VAR

“Türk devleti Efrin işgal saldırılarını sonuca götürdüğünü düşünerek Bradost işgal planına yoğunlaştı. Bu şekilde işgal altında tuttuğu alanları genişletmek ve savaşı derinleştirmek istiyor” diyen Star, işgal saldırılarının stratejik olarak Kürt düşmanlığına dayandığını söyleyerek, savaşta çeşitli taktik hedeflerin olduğunu da şu sözlerle dile getirdi;

“Kuşkusuz işgalci Türk devletinin saldırıları yeni bir husus değildir. Yeni olan durum Türk devletinin içerde yaşadığı kriz ve çalkantıdır. Türk devletinin yaşadığı ekonomik ve siyasi kriz, savaşı sınır dışına çıkarma ihtiyacını doğurmuştur. TC, Medya Savunma Alanlarını işgal ederek gerillaya darbe vurmayı ve bu sıkışmışlıktan kurtulmayı planlıyor. Bununla birlikte gerilla alanlarını birbirinden parçalamayı; yani Kandil–Bradost–Behdinan bağlantılarını koparmayı hedefliyor. Bunlar taktik hedeflerdir.”

KÜRTLRİN DİRENİŞ VATANI; BRADOST

Bradost’ta gerçekleşen gerilla direnişinin kader belirleyici bir anlama sahip olduğunu sözlerine ekleyen Star, “Bradost bölgesi sömürgeciliğe mezar olacaktır. Bu alanlara gelen devlet güçlerinden hiçbiri emniyette değildir. Devlet askerleri korkmasın ve dayanabilsin diye her gün asker gücünü değiştirmek zorunda kalıyor. Ancak gelen her grup gerilla eylemleriyle kırılıp, geri çekiliyor. Yeniden kırılacaklarının sözünü de verebiliriz” ifadelerinde bulundu.

Bradost bölgesinin tarihsel olarak önemine dikkat çeken Star, “Bradost bölgesi yüzyıllardır Kürt özgürlük hareketleri için büyük bir öneme sahiptir. Bu üçgen şimdiye kadar hiçbir işgal gücüne geçit vermemiş bir bölgedir. Tarihsel olarak Bradost alanı Altın Hilal bölgesinde yer alan, Zagros dağ silsilesiyle çevrili olan bir coğrafyadır. Kürtlerin anaları ve ataları buralarda başkaldırıp, buralarda direniş geleneği oluşturmuşlardır. Bu direniş bugün de HPG öncülüğünde sürüyor” diye konuştu.

KDP’NİN ROLÜ

“Güney Kürdistan’da Bradost alanının ve Bradost aşiretinin özel bir yeri mevcuttur” diyen Star, geçmişte Güneyli iktidar güçlerinin de Bradost halkı üzerinde baskıda bulunduğunu dile getirdi.

“Geçmişte Barzan aşiret ve şeyhlerinin Bradost Mirleri üzerine saldırıları gerçekleşmiştir. Bu saldırılarla bu alanları Bradostların elinden almak istemişlerdir” diye belirten Star, “Aynı şekilde günümüzde KDP aynı rolü tekrar etmektedir. Türk işgalciliğine karşı sesini çıkarmamakla kalmayıp, birçok yerde Türk ordusunun indirme yaparak asker takviyesinde bulunmasına yardımcı olmaktadır. Türk helikopterlerinin indirme yaptığı yerler KDP karakollarının yakın civarlarıdır” dedi.

HERKES TUTUM ALMALI

“16 Ekim’de Kerkük’e saldıran da Türk devletiydi. Haşdi Şabi ve Irak devletinin böyle bir gücü ve motivasyonu yoktur. Bunu yapan TC devletidir” şeklinde konuşan Star, Güney Kürdistan’da var olan sorunların nedeni olarak da TC devletini işaret etti.

“92’den bu yana Güney Kürdistan’da değişim yaşanmasına engel olan da, yolsuzluk ve adaletsizliklerin yaşanmasına neden olan da Türk devletidir. Bu nedenle Türk devletinin Güney Kürdistan’da kırılması gerekmektedir. Bu da askeri bir mücadeleyle olur. Bu kırılma Bradost bölgesinden başlayıp tüm Güney Kürdistan’a yayılmalıdır” diyen Star direniş çağrısında bulundu;

“Bradost aşireti ve güney halkı Türk devletinin bu planlarından haberdar olmalıdır. Bradost halkı tüm aşiret ve kabile yapılanmalarıyla, muhacir kesimleri, yayla halkı, köyleri ve ovalarıyla bu işgale karşı durmalıdır. Hatta ülkesine bağlı olan yurtsever Barzaniler de bu tutumu sergilemelidirler. Çünkü bu tehlike sınır hattında bulunan Barzan, Şirwan, Erguş, Muziru, Doski, Rekan bölgeleri ve aşiretleri için de geçerlidir.”

BRADOST’U İŞGAL, KÜRDİSTAN’I İŞGALDİR

Türk devletinin baharla birlikte yönelimlerini ağırlaştırdığı Bradost bölgesinde amaçlananın PKK şahsında özgür Kürtlüğün tasfiyesi olduğunu belirten Star, “Türk devleti sadece PKK için buralara gelmiş değildir. PKK, Kürt halkı anlamına gelmektedir. Bu nedenle PKK’ye karşı savaş, Kürdistan devrim gücüne karşı savaş anlamına gelmektedir. Kürdistan’da ezilmemiş ve denetim altına alınmamış tek güç HPG gücüdür. Ona karşı olan saldırı aynı zamanda özgür Kürdistan’a dönük saldırı demektir” diye konuştu.

Gerilla Komutanı Serdar Star işgal saldırılarına karşı direnme tutum ve kararlığını vurgulayarak şunları söyledi;

“Her geçen gün işgal güçleri Bradost bölgesinde yıkıcı darbeler alıyor. Kürdistan gerillası günlük olarak işgale karşı etkili darbeler vuruyor. Biz Kürdistan gerillası olarak nasıl geçmişten bu yana bütün Kürdistan’ı savunmak için hazırdıysak, şimdi ve bundan sonra da bu savunma savaşına hazırız. Bu direnişin en yüksek düzeyde gerçekleştirileceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır”

GÜNEY HALKI BRADOST’A AKMALI

İşgal saldırılarına karşı direnişte yer alan gerillanın bedeller ödeyerek sürdürdüğü savunma savaşını güçlendirme çağrısında bulunan Star sözlerini şöyle sonlandırdı;

“PKK büyük bir direniş içerisindedir. Rekan aşiretinin mensubu Demhat Zindan arkadaşımız bu mücadelede yaşamını yitirdi. Günlük olarak gerilla işgal ordusuna karşı darbe vururken, bedel de ödemektedir.

Güney Kürdistan halkı bu mücadeleyi kendi mücadelesi saymalı, güneyin kızları ve oğulları gerilla saflarında ve mevzilerinde yerlerini almalıdırlar. Bradost halkı nasıl ki yüzyıllardır direniş pozisyonunda olduysa, bugün de göstermiş olduğu devrimci tutumu sürdürüp bir üst aşamaya çıkarmalıdır.”