Siirt kırsalında bir gerilla hayatını kaybetti

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Siirt kırsalında Türk ordusunun yoğun bombardımanı sonucu Mühdi Başçı (Adıl Siirt) isimli bir gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, Nisan ayı sonunda Siirt kırsalında şiddetli bir çatışma ardından alanın yoğun bir şekilde bombalandığını bildirdi. Açıklamaya göre, Türk ordusu karadan gerilla karşısında ilerleyemedi ve kobra tipi helikopterlerle alanı bombaladı.

BİR GERİLLA YARALI HALDE ESİR DÜŞTÜ

Açıklamada şu detaylar yer aldı: “30 Nisan günü akşam saatlerinde Siirt’in Mışare alanına bağlı Derahut köyü yakınlarında görevde bulunan bir birliğimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Karadan güçlerimizin üzerine gidemeyen işgalci TC ordusu kobra tipi helikopterler ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bu bombardımanlar sonucunda Adıl arkadaşımız şehadete ulaşmış, Malik (Osman Özünal) arkadaşımız ise yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştür.”

Hayatını kaybeden gerillanın sicil bilgileri şöyle:

Kod Adı: Adıl Siirt
Adı Soyadı: Mühdi Başçı
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Nacire - Tefik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Nisan 2018 / Siirt

Gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgi veren HPG-BİM, Başçı’nın nefesinin son anına kadar halkının özgürlüğü için savaştığını kaydetti:

“Adıl Siirt arkadaşımız, Siirt’te dünyaya gelmiş ve Botan’ın yurtseverlik duyguları içerisinde büyümüştür. Coğrafyanın asiliğiyle şekillenen Adil arkadaşımız düşman gerçeğini erkenden tanımış ve gençlik yıllarına adım atar atmaz Kürt Özgürlük Mücadelesinde yerini almıştır. Gerilla saflarına geldiği andan itibaren yürekten bir katılım ile yetkin bir gerilla olma çabası içerisinde olmuştur. AKP-MHP faşist iktidarının Kürdistan’a yönelik geliştirdiği saldırılara karşı en aktif bir şekilde karşılık verilen pratiğin içerisinde yetkin bir savaşçı olmuştur. Botan’ın savaşçı kişiliğini taşıyan Adil arkadaşımız, Komutan Agitlerden günümüze gelen gerilla direnişi içerisinde büyük bir özveri ile yer almış ve nefesinin son anına kadar halkımızın özgürlüğü için savaşmıştır.

Yaşadığımız kayıptan dolayı başta değerli Başçı ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü bire kere daha yineliyoruz.”