'Siyasette kadının rengini arttıracağız'

Siyasette kadının rengini daha da arttıracaklarını söyleyen HDP Beytüşşebap Eşbaşkan adayı Sabuha Akdağ, kayyumun kadına yönelik saldırılarına en fazla maruz kalan ilçelerden birinin Beytüşşebap olduğunu belirtti.

Türkiye ve Kürdistan'da 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Beytüşşebap Belediye Eşbaşkan adaylarından Sabuha Akdağ (25), seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şırnak Üniversitesi'nden iktisat bölümü mezunu olan Akdağ, yurtsever olan ailesinden aldığı parti ahlakını üniversite yıllarında daha da geliştirerek çeşitli STK ve sosyal projelerde görev aldı.

Mezun olduktan sonra da tamamen parti çalışmalarına yoğunlaşan Akdağ, "Şimdiye kadar aday olma gibi bir düşüncem yoktu fakat ailemin ve yakın çevremin de ısrarı, desteği ile aday oldum. Geçmiş seçimlerde fazlasıyla yoğun çalışmalarımız oluyordu ve işleyişi o zamanlarda kavramıştım" dedi.

‘İHTİYACIMIZ OLANI BİZ BİLİRİZ’

Genç bir kadın adayının siyasette iyi bir izlenim oluşturtacağını, bunun yanında hitap edeceği kadın ve gençlik alanlarında da daha etkili çalışmalarda bulunacağına inandığını kaydeden Akdağ, seçilmese bile bu alanda mücadelesinden geri adım atmayacağını belirterek, "Kendimi bu parti içerisinde görmemin en temel nedeni kadına karşı bakış açısı ve mücadelesi. Bundan aldığım enerji ile mücadelemizi birleştiriyoruz ve bölgemizdeki kadınlarının sesine daha iyi kulak vereceğimizi biliyoruz. Onların taleplerini de ihtiyaçlarını da kendimizden biliyoruz" diye konuştu.

“Bu görevin altından kalkabileceğime inanıyorum. Siyasette kadının rengini daha da arttıracağız" diyen Akdağ, hem eş başkanı, hem de halk ile beraber kendilerini yöneteceklerini belirterek, "Bir ast üst ilişkisi yok halk ile aramızda. Hata da yapsak doğru da yapsak beraber yapacağız. Eksiklerimizi beraber gidereceğiz” dedi.

Kayyumun kadına yönelik saldırılarından en çok etkilenen ilçelerden birinin Beytüşşebap olduğunu ifade eden Akdağ, "Buradaki kadınlar kapatılan kurumlarımızdan sonra tamamen köşelerinde çekildiler ve yaşadıkları sorunları çözmek ve paylaşmaktansa sessiz kalmayı seçtiler. Bunları kabul edemeyiz. Küçük bir ilçemiz var fakat bulunduğu konum nedeni ile önemli bir yerde. Tarıma çok uygun alanlarımız olmasa da hayvancılık için oluşturacağımız alanlar ile ekonomimize kadınlarımızı da aktif bir şekilde katacağız" ifadelerini kullandı.