Sömürge hukukunun tetikçisi kayyumlar - VI

Kayyum atanan belediyelerdeki çalışan kırımı ve istihdam da Türklük ve işbirlikçilik esas alınarak uygulandı.

Kayyum atanan belediyelere kayyumun ve AKP teşkilatı, kırım ve alımlarda paylarına düşeni yaptı. Kayyum merkezli alımlarda statü olarak üst düzey-bürokrat, kimlik olarak Türklük ve hemşerilik; AKP yerel teşkilatı merkezli alımlarda ise orta ve alt düzey statü, kimlik olarak işbirlikçilik ve rant eksenli esas alındı

Devlet içinde 15 Temmuz 2015’te yaşanan çatışma, AKP tarafından bütün muhalefetin tasfiyesine dönüştürüldü. 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL ve çıkarılan KHK’ler eliyle yetkiler tek elde toplandı. AKP-MHP ittifakı, kamu kurumlarındaki emekçileri gözaltı, tutuklama ve ihraçlarla hedef aldı. Temmuz 2018 itibarıyla 125 bin 806 kişi KHK’ler yoluyla hukuksuz bir biçimde kamu görevlerinden ihraç edildi. Belediyelere kayyumların atanmasıyla beraber, ihraçlar DBP’li belediyelerin çalışanlarına yöneldi. Belediyelerdeki ihraçlar sadece kadrolu memur/işçilerini değil, aynı zamanda hizmet alımı ile çalışan emekçileri de kapsamıştır.

Belediyeler ve il özel idareleri bünyesinde Mart 2018 itibarıyla 4 bin 170 çalışan ihraç edildi. İhraç edilen toplam belediye personelinin yüzde 47’si kayyum atanan belediyelerden oluşuyor.

İSTİHDAMDA İKİ TEMEL KRİTER

Kayyumlar tarafından keyfi bir şekilde alımlar yapıldı. İşe alınan kişiler, Türk illerinde getirilen bürokratlar ve kayyumların hemşeri ve akrabalarının yanı sıra yandaş sendika yöneticileri, şube müdürleri, imamlar, polis ve uzman çavuşlardan oluşuyor. Bunların yanında, sadece yandaşlık kontenjanından birçok vasıfsız kişi de personel olarak alındı. Kayyum atanan belediyelere iki temel kriterin belirlendiği anlaşılıyor. Kayyumun ve AKP yerel teşkilatının gerçekleştirdiği alımlar. Kayyum merkezli alımlarda statü olarak üst düzey-bürokrat, kimlik olarak Türklük ve hemşerilik; AKP yerel teşkilatı merkezli alımlarda ise orta ve alt düzey statü, kimlik olarak işbirlikçilik ve rant eksenli alımlar esas alındı. Alınan personelin aceleyle kadroya alındığı ve kalıcı personel haline getirildiği belediyelerin personel girişlerinden biliniyor.

ÇARPICI İSTİHDAMDA MARDİN ÖRNEĞİ

Kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde 2 yılda 4 genel sekreter değişti. Genel sekreter yardımcılarının üçü de il dışında düz memur olarak çalışırken, Mardin’e genel sekreter yardımcısı olarak getirildi. Gelen üst düzey bürokratların çoğu ya valinin hemşerisi ya da çalıştığı illerden getirildi. Belediyeye atanan kadrolara kısaca bakılacak olursa;

* Vali Özel Kalemi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini de yaptı. Vali Özel Kalemi, belediyedeki tüm daire başkanlarına talimat verip belediye içinde birçok görevde bulundu. Aynı Vali Özel Kalemi, Mardin Valiliğine yapılan yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı. Bu operasyonu yürüten savcının da görev yeri değiştirildi.

* Valilik Protokol Müdürü, asıl kadrosu makine mühendisi olup sözleşmeli personelken önce Özel Kalem Müdürlüğü’ne sonra da Çevre Koruma Daire Başkanlığı’na atandı.

* Mardin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü, İtfaiye ve Zabıta Daire Başkanlığına atandı.

* Mardin Emniyetinde görevli bir komiser, Ulaşım Dairesi Başkanlığına atandı.

* Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi, Kadın Politikaları Daire Başkanlığına atandı.

* Mardin İl Milli Eğitim Müdürü; Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları Da ire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı olmak üzere birçok görev üstlendi.

* Mardin İl Sağlık Müdürü, Sağlık Dairesi Başkanlığına atandı.

* Mardin Aile Sosyal Politikaları İl Müdürü, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına atanmış daha sonra yolsuzluktan dolayı görevden alındı. Yaptığı ilk icraat Nusaybinli ailelere yönelik hazırlanmış gıda kartı projesi sistemini iptal etmek oldu.

* Mardin Çevre Şehircilik İl Müdürü, Fen İşleri Daire Başkanlığı’na atandı.

* Mardin Gençlik Spor İl Müdürü, daha önce atanan komiserin yerinin değişmesinden sonra İtfaiye Daire Başkanlığına atandı.

* Mardin Valiliğinde çalışan bir kişi, İlçe Teşkilatları Daire Başkanlığı’na atandı.

* Mardin Defterdarlığında görevli bir müdür, Mali Hizmetler Daire Başkanlığına atandı.

* Mersin İl Sağlık Müdürlüğünde memur olarak görev yapan bir kişi (aynı zamanda genel sekreterin damadı) Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na atandı.

Kaynak: HDP’nin hazırladığı ve Türk yargısının yasakladığı ‘kayyum rejimi’nin zihniyeti ve uygulamalarıyla ilgili rapor.

Raporun tamamı: https://www.hdp.org.tr/tr/raporlar/hdp-raporlari/kayyim-raporumuz/12907