GÖRÜNTÜLÜ

‘Soro Amed ve Zınarin yoldaşların kanları yerde kalmayacak’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, yaşamını yitiren gerilla komutanları Salih Kaplan ve Hacire Talhan adlı gerillaları saygıyla anarak, kanlarının yerde kalmayacağını belirtti.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 2016-2017 mücadele yılının, Kürt halkının ulusal-demokratik kazanımlarını zafere taşıdığı bir yıl haline geldiğini belirterek, “Böylesi bir mücadele yılında özellikle Kuzey Kürdistan’da öz yönetim direnişleri ve gerilla eylemlilikleri, özgürlüğün ve kurtuluşun yolunu daha da kesinleştiren bir süreci ortaya çıkarmıştır. Bu büyük mücadele sürecine en güçlü katılım sağlayan alanlarımızdan biri de Soro Amed arkadaşımızın komutasındaki Mardin Eyaleti’miz olmuştur. Etkili eylem taktikleri ile sarsılan Türk devleti, hem Nusaybin’de hem de Mardin kırsal alanında ağır yenilgilere uğratılmıştır. Türk ordusu yaşadığı bu ağır yenilgiyi Mardin Eyaletimize kapsamlı operasyonlar yaparak aşmaya çalışmıştır” dedi.

‘SORO ARKADAŞ FEDAİ MİLİTAN BİR KİŞİLİKTİ’

“11 Şubat günü başlayıp 20 günü aşkın devam eden Xerabê Bava ve Taletê köyleri başta olmak üzere geniş bir alanda gerçekleştirilen operasyonda komutanımız Soro Amed arkadaşımız ile bir grup arkadaşımızı şehit verdi” denilen açıklamada,

“Soro Amed arkadaş, gerilla saflarında kaldığı süre boyunca emeği, yaratıcılığı, öncülüğü ve cesaretiyle direniş tarihimizde iz bırakan bir arkadaşımız olmuştur. Komutasındaki savaşçıların güven kaynağı, cesaret kaynağı olmasıyla birlikte yapılacak her eylemin planlamasından sonuçlanmasına kadar her evresinde ter döken yiğit bir öncü olmuştur.

Devrim kavgasını taşıdığı her alanda devrimin keskin iradesini, sonsuz inancını, net örgütsel tavrını da taşıyarak sınırsız bir fedakarlığın, hesapsız bir katılımın ve cesaretin temsili olmayı başarmış bir arkadaşımız oldu. Soro Amed arkadaş, doğru karar ve çözüm gücü olmak kadar, güçlü uygulama yeteneğini de kendinde buluşturan bir komuta duruşunu temsil etmiştir. Tüm bu özelliklerini buluşturduğu fedai militan kişiliği ile Medya Savunma Alanları kadar Amed eyaletinde ve en son eyalet komutanı olarak sorumluluk aldığı Mardin Eyaletinde devrimci mücadeleye öncülük ederek düşmanın korkulu rüyası haline gelmeyi başarmıştır. Soro Amed arkadaş, devrime olan inancını her zaman düşmana olan öfkesi ile pratikleştiren bir komutanımız olmuştur” ifadelerine yer verildi.

‘ZINARİN ARKADAŞ KADIN GERİLLALARIN SEMBOLÜ OLMUŞTUR’

Komutanlık açıklamasında devamla şunlar vurgulandı:

“Zınarin arkadaş, Nusaybin’in yurtsever ve direnişçi geleneğinden beslenerek büyümüş ve serhıldanların etkisiyle yönünü özgürlük dağlarına çevirmiş yiğit bir Kürt kadını olarak mücadele saflarında çok değerli emekleri olmuş bir arkadaşımızdı. Zınarin arkadaş, en fazla fedakârlık isteyen yerlerde kalmış ve hep yeniden başlamanın heyecanıyla çalışmaları üslenmiştir. Mücadelenin pek çok zorlu dönemlerinde, kendisinden beklenen heyecan ve coşku ile gözü pek bir şekilde çalışmalara katılmıştır.

Olmaz denileni yapmak ve başarmak onun en belirgin yanı olmuş, kimseden beklemeden kendi öz gücüne ve deneyimlerine dayanarak her işin üstesinden gelebilmiştir. Düşman karşısında korkusuz olan Zınarin arkadaş, düşmanın yurtsever Kürdistan halkına yaptığı zulüm ve işkenceleri hiçbir zaman unutmamış, bu öfke ve kinle düşmanın üzerine yürümüştür. Önder Apo’nun geliştirdiği kadın kurtuluş ideolojisiyle kadın özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşacağını görmüş ve bu inancın yarattığı moralle özgürlük çalışmalarına üstün bir performans ile katılım sağlamıştır.

Özgür Önderlik ve Özerk Kürdistan hamlesine büyük bir iddia ve coşkuyla katılmış, her gününü büyük bir istekle dolu dolu geçirmiş, Mardin eyalet yürütmesi olarak savaşa öncülük etmiş, Mardin eyaletinin düşmanı felç eden bir savaş düzeyi açığa çıkarmasında aktif rol oynayan bir yoldaşımız olmuştur.

Zınarin arkadaş özelde özerklik ve özyönetim direnişlerinde adeta nefes almaya bile vakit ayırmaksızın canla başla savaşmış, kendisiyle beraber yoldaşlarını da savaştırmıştır. Çevresine güven, aynı zamanda taktikte zenginlik ve başarı sağlamış bir komutan olmuştur. Bizzat koordine ettiği özgün eylemlerle Önderliğiyle yaşamakta kararlı Kürdistan kadın gerillalarının sembolü olmuştur.

Operasyonlarda teknik kullanmaktan başka çaresi kalmayan katliamcı faşistlerle son mermisine kadar savaşmış olan Zınarin arkadaş, kanının son damlasına kadar direnerek, Kürdistan özgürlük değerlerinin yeniden dirilişini başarmış ve bu yolda ölümsüz olmayı başarmıştır.”

‘ŞEHİTLERİMİZ ETRAFINDA KENETLENEREK ÖZGÜR KÜRDİSTAN’I İNŞA EDECEĞİZ’

Komutanlık açıklaması “Soro ve Zınarin arkadaşlarımızın şahsında şehit düşen yoldaşlarımızı anarken, tüm şehitlerimizin hayali olan Özgür Önderlikle birlikte özgür Kürdistan’da halkımızla buluşma sözümüzü yineliyor ve kanlarının yerde kalmayacağını belirterek tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Tüm yurtsever Kürdistan kadınlarını ve gençlerini yoldaşlarımızın izinde zulme, haksızlığa ve köleleştirmeye karşı mücadele etmeye, Şehitler ölümsüzdür şiarı etrafında kenetlenmeye ve özgür Kürdistan’ı kendi ellerimizle inşa etmeye çağırıyoruz” diye son buldu.

2 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

HPG yaşamını yitiren 2 gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı:

Kod Adı: Soro
Adı Soyadı: Salih Kaplan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Bedriye - Nurettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Şubat - 1 Mart 2017/ Mardin

***

Kod Adı: Zınarin Botan
Adı Soyadı: Hacire Talhan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Sinem - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Şubat - 1 Mart 2017/ Mardin