Strasbourg eylemcisi Sürgüt: Seçimler direnişin parçası

Strasbourg'da açlık grevinde olan Deniz Sürgüt, yerel seçimlerdeki zaferin de direnişi büyüteceğini belirterek, "Kayyumlar Kürdistan'dan atılmalı; bu onur meselesi" dedi.

Strasbourg'da devam eden ve 80. gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemcisi Deniz Sürgüt'ün, Batman'da yaşayan ailesine ziyarette bulunuldu. HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, İkiköprü Beldesi Belediye eşbaşkan adayları ve DBP Batman İl yönetiminin gerçekleştirdiği ziyarette, Deniz Sürgüt'le de telefonda görüşme sağlandı.

'KÜRDİSTAN'DA UYANIŞI HEDEFLİYORUZ'

Ziyaret ve telefon görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Sürgüt, şu mesajları verdi:

“Halkımızla birlikte bir direniş hamlesi içerisindeyiz. Seçimler de aslında bu direniş hamlesinin önemli bir parçasıdır. Faşizme karşı alınacak her başarı, önemlidir. Yerel seçimlerle kazanılacak belediyeler de bu direniş hamlesinin önemli bir parçası olacaktır. Bu kapsamda arkadaşlar Batman'a bağlı köyleri ziyarette bulunmuş. Benim köyüme de gitmiş ve ailemi ziyarette bulunmuşlar. Halkımızla birebir yürütülen bu çalışmalar değerlidir. Dolayısıyla halka direnişin bütün parçalarının anlatılması, halkın sürece katılımının sağlanması, devam eden açlık grevleri ile seçimlerin bir bütün olduğunun anlatılması son derece önemlidir. Eylemimizin en önemli amacından birisi de, Kürdistan'da bir uyanışı sağlamaktır. 

'YEREL SEÇİMLER DE DİRENİŞİN PARÇASI'

Belediyelerin tekrar alınması bir onur meselesi. Halkımızın şunu dememesi gerekiyor: 'Belediyeler alınırsa tekrar kayyumla gasp edilir.' Bu doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Halkımız iradesini ortaya koymalıdır. Ne kadar baskı yapılırsa yapılsın, HDP'nin iradesine yani halkımızın iradesine sahip çıkması gerekiyor. Halkımızın da seçimleri bir direniş biçimi olarak ele alması gerekiyor.

Bizim için hiçbir dönem kolay geçmedi. Hiçbir seçim süreci kolay geçmedi. Bu seçimde de rengimizi belli ederek, faşizmi teşhir etmemiz ve baskıyı kırmamız gerekiyor. Seçimdeki başarı aynı zaman a faşizme karşı güçlü bir duruş sergilediğimizin de göstergesi olacaktır.

Kürdistan'ın heryerinde direnişler var. Eylemsellik biçimleri farklı olan bütün bu direnişler, bir bütündür. Direnişleri bir bütün olarak gördüğümüz an, seçimlerin önemini de anlamış olacağız. Dolayısıyla her direniş birbirini besleyecek, büyütecektir. Her direniş birbirine bağlı olarak halkın gündemini oluşturmalıdır. Mesela bütün direnişlerin ortak amacı faşizmi yıkma üzerinedir. Kürdistan halkının iradesini ortaya koyması aynı zamanda, özgürlük talebini teyit ettiğini gösterecektir. Özgürlüğün teyidi de Önderliğin özgürlüğünü talep etme anlamına gelecektir.

'KAYYUMLAR KÜRDİSTAN'DAN ATILMALI'

Bugün Kuzey'de halkımızın iradesine pranga vuran Türk devletidir. Önderliği ağır tecride alarak insanlık dışı uygulamalarla halkı ile iletişim sağlamasını engelleyen de ve Önderliği rehin tutan da Türk devletidir. Rojava‘ da halkımızın kazanımlarına karşı sürekli savaş tehdidi ile düşmanlık yapan da.

Kayyumların Kürdistan'dan atılması gerekiyor. Bu bir onur meselesidir."