Süleymaniye'de 1 kişi ölüm orucuna başladı

Süleymaniye'de Memduh Özdemir adlı genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı ölüm orucuna başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için Merwan Memduh Özdemir adlı Hakkarili genç, yaptığı basın açıklamasıyla Süleymaniye'de ölüm orucuna başladı. 

PYD, Tevgerê Azadî, RJAK, Demokratik Halk Cephesi, Yurtsever Gençlik Hareketi temsilcileri de basın açıklamasına katıldı.

'CANIMIZ PAHASINA TECRİDİ KIRACAĞIZ!'

Özdemir, şu açıklamayı yaptı:

"DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven öncülüğünde Önderliğimiz üzerindeki tecridin kırılması için altı ay önce bir direniş başlatıldı. Bu direniş dört parça Kürdistan'a, yurt dışına yayıldı. Zindanlardaki arkadaşlarımız baştan beri bu direnişin içinde yer aldı. Zindanlardaki 30 yoldaş ölüm orucunu başlatarak mücadeleyi yeni bir aşamaya taşıdı. Direniş TC devletini Önderliğin ayaklarına götürdü ancak tecrit hâlâ kırılmadı. Ben de direnişe bugünden itibaren Süleymaniye'de ölüm orucunu başlatarak katılacağımı duyuruyorum. Tecridi canımız pahasına kıracağız. Rêber Apo'yu özgürleştireceğiz."