Sur halkına polis ve müteahhit tehdidi

Sur’daki evlere giden polis, zabıta ve müteahhitler, evlerin Cuma gününe kadar boşaltılması için halkı tehdit etti.

Amed'in Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde, soykırımcı uygulamalar kapsamında, “Kentsel dönüşüm” adı altında başlatılan yıkımın 1. Etap’ında sona gelindi ve 2. Etap bölgesinde yıkım hazırlıklarına başlandı. 2 aylık yıkımdan sonra ihale değişikliği nedeniyle yıkıma geçici olarak ara veren firmanın müteahhitleri, sabah saatlerinde polis ve zabıta eşliğinde mahallelere giderek, yıkılacak evlerin boşaltılmasını istedi. Aylardır yıkıma tepkili olan Sur halkı ise, evlerini terk etmemekte kararlı.

TEHDİT VE HAKARET

Alipaşa Mahallesi’nde oturan Huriye Dağ, polisin, kendilerini “Cuma günü çıkmazsanız durumu başaklarına havale edeceğiz, onlar hakkınızdan gelir” sözleriyle tehdit ettiğini aktardı.

Kış şartlarından dolayı evlerini terk etmek istemediklerini ve yıkıma karşı direneceklerini belirten Songül Özdemir ise, polis, zabıta ve müteahhitlerin kendilerini dinlemediklerini söyledi. Özdemir, “Siz bedavaya alışmışınız, devlet zaten size para veriyor, hepiniz nankörsünüz” şeklinde hakaretlerde bulunduklarını açıkladı.