TİP: 31 Mart’ta HDP’yi destekleyeceğiz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’yi destekleyeceklerini açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Van İl Örgütü törenle açıldı. Maraş Caddesi'nde bulunan bir iş hanındaki il binasının açılışına HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş katıldı.

BAŞ: SEÇİMDE HDP'NİN YANINDAYIZ

Baş,  parti olarak 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’yi destekleyeceklerini belirterek, şöyle dedi: "HDP’nin kayyum gasbına karşı çıkaracağı adaylarını destekliyoruz. TİP olarak böyle bir karar aldık. Türkiye’de AKP-MHP ittifakının gerilemesinin dönüm noktalarından birini yaşayacağız. Halkın seçtiği, halkın belirlediği rejimin karakterini yansıtırcasına görevden alınması ve tutuklanması bu ülke emekçilerinin kabul edeceği bir durum değildir. Gücümüz yettiği oranda HDP’li yoldaşlarımızla omuz omuza mücadele edeceğiz. Tüm coğrafyamızda halkın temsilcilerinin, halkla birlikte iradesini gösteren, ilerici, devrimci adayların, muhtar adaylarının, belediye meclis üyelerinin birer mevzi kazanması önümüzdeki dönemin temel sorumluluklarından biridir."

DEDE: SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ

Baş’ın ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede ise şunları söyledi:

"HDP iki büyük mirastan beslenen bir devrimci harekettir. Yüz yılı aşkın süredir Kürt halkının dünya halklarının arasında onurlu yerini alması için verdiği özgürlük mücadelesi, diğer taraftan Türkiye devrimci hareketinin mirasından beslenen bir oluşum. Dolayısıyla gerçekleştirmek istediği hedef de Kürt ulusal birliğini gerçekleştirmek, diğer taraftan bu topraklar üzerinde yaşayan tüm halklar ve inanç grupları ile birlikte özgür bir birliktelik gerçekleştirmek.

TİP’li yoldaşlarımızın da yanımızda olması, bu arkadaşlarımızla birlikte mücadeleyi daha da büyüterek devam edecek olmamız bizim için oldukça önemlidir. Önümüzdeki seçimden zaferle çıkacağımıza dair en ufak bir kuşkumuz yok.”