Tabqa’da 24 DAİŞ çetesi öldürüldü

Tabqa’nın özgürleştirilen mahallelerine yönelik çete saldırılarıyla başlayan çatışmalarda 2’si keskin nişancı 24 çete üyesi daha öldürüldü.

Tabqa kenti ve Fırat barajını çetelerden kurtarma operasyonu bir ayını geride bırakırken, her geçen an çemberi daraltan Demokratik Suriye Güçleri (QSD), çetelere bugün de ağır darbeler vurdu.

Bugün doğuda İskenderiye, batıda ise Ayid Saxîr mahallerinin tümden temizlenmesinin ardından çeteler, yeni saldırı girişimlerinde bulundu. Saldırı hazırlığındaki bombalı aracın İskenderiye mahallesinde savaş uçaklarınca imha edilmesinin ardından çete saldırıları gevşedi. Sonrasında savaşçılar, mahallede arama tarama faaliyetlerine başladı. Aramalar sonucunda çetelere ait cephane dolu bir araç bulundu. Aracın tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine savaşçılar aracı uzaktan patlatarak imha etti. Mahalle çevresinde konumlanmış keskin nişancı 2 çete ise savaşçıların açtığı ateş sonucu öldürüldü.

Tabqa’nın batısındaki Ayid Saxîr mahallesinde de savaşçıların arama tarama ve mayın temizleme faaliyeti sürüyor. Mahalle çevresinde yer yer kısa süreli çatışmalar da devam ediyor. Ancak çatışmalara rağmen QSD savaşçıları 500 metre ilerleme kaydetti.

Bugün öğleden sonra çetelerin artan saldırı girişimleri üzerine Uluslararası Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları, Tabqa merkezinde 7 kez çete mevzisini bombaladı. Bombardıman sonucunda 22 DAİŞ çetesi öldürüldü.

Akşam saatlerinden bu yana ise, çetelerin Fırat Barajı ve çevresinde yoğun hareketliliği gözlenirken, QSD savaşçılarının saldıracağı korkusuyla çetelerin etraflarını belli aralıklarla rastgele taradıkları öğrenildi.