Tatvan belediyesindeki Kürtçe tabela indirildi

Tatvan Belediyesi’ndeki Kürtçe tabela da indirildi. “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” tabelası yerine, “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası asıldı.

Bitlis Belediyesi’nin kaldırdığı Kürtçe tabela ve levhaların yankıları sürerken, Bitlis’in Tatvan ilçesinde de AKP’li belediye Kürtçe tabelayı indirdi. Daha önce HDP’li 9 meclis üyesinin açığa alınmasıyla gündeme gelen Tatvan Belediyesi, bu kez “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” yazılı tabelayı kaldırarak, yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası astı.

Tabelanın indirilmesine tepki gösteren uzaklaştırılan HDP'li meclis üyesi Diyar Orak, Bitlis Belediyesi tarafından başlatılıp Tatvan Belediyesi’ne yayılan Kürtçe tabelaların kaldırılmasının talimatla yapıldığını belirtti. Orak, “Kürtçeye, diğer dillere ve renklere bu tür tahammülsüzlükleri kabul etmiyoruz. Burada yaşayan halkın çoğunun anadili Kürtçe, bu halkımıza yapılan bir saygısızlıktır. 9 arkadaşımla birlikte uzaklaştırıldık, fakat belediyenin tüm çalışmalarını takip edeceğiz. Görevine devam eden 5 arkadaşımız bu durumun takipçisi olacak ve toplantılarda dile getirecektir. Kabul edilecek bir durum değildir” dedi.

2009 yerel seçimlerinden sonra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yönetimi döneminde Kürtçe tabelanın asıldığı bina, Tatvan Belediyesi yeni hizmet binasına taşındığından beri ek bina olarak aktif şekilde kullanılıyor ve binada bir başkanlık makamının yanı sıra zabıta, numarataj, anons memurluğu ve vezne gibi birimler de yer alıyor.