Temelli: 1 Nisan'da umuda uyanacağız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Leyla Güven gibi biz de tecride karşı sesimizi yükselteceğiz” diyerek, 1 Nisan'da halkların umuda uyanacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindekiler, Tatvan’ın ardından Güroymak’a (Norşîn) geçti. İlçedeki halk buluşması öncesi Aşağıkolbaşı (Mor) köyünde bir taziyeye ziyarette bulunan Temelli, aile fertlerine başsağlığı diledi. Güroymak’ta yollara çıkan yüzlerce kişi tarafından karşılanan Temelli ve beraberindekiler halkı selamladı. 

2 GENÇ GÖZALTINA ALINDI

Yoğun polis ablukasına alınan ilçede, seçim bürosunun önünde toplanan yüzlerce kişi, çalınan müzikler eşliğinde halay çekerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Slogan atan gençlerden ikisi polislerce gözaltına alındı.

HDP’nin eşbaşkan adayları Dilek Ozan ve Hikmet Taşdemir halkı selamladı.

‘TIPKI LEYLA GÜVEN GİBİ...'

Temelli, Güroymak Belediyesi eşbaşkanlarının da tutuklandığını hatırlatarak, "Bizim buradaki belediyemize de kayyum atadılar ve arkadaşlarımızı tutukladılar. Onlar hakkında iddianame hazırlayan savcı FETÖ’den içeride" dedi.

Leyla Güven’in eylemine dikkat çeken Temelli, “Tıpkı Leyla Güven gibi biz de adalet için, tecride karşı sesimizi yükselteceğiz” diyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecridi kınadı.

'AKP KÜRDÜN TARİH VE KÜLTÜRÜNE SALDIRDI'

AKP iktidarının kültür ve tarihi yok ettiğini dile getiren Temelli, “Ehmedê Xanî’nin heykelini yıktılar. Bu toplumun kültürünü açığa çıkaranların heykelini yıkmak kendini tanımamaktır. Roboski heykelini yıktılar. Amaç kendi suçlarını örtmekti" dedi.

Temelli, konuşmasını, “Artık daha çok çalışma zamanı. 1 Nisan’a giderken bu ülkenin halkları umuda uyanacak” şeklinde tamamladı. 

Temelli ve beraberindekiler, Bitlis’e geçti.