Temelli: 31 Mart'ta hepsini sileceğiz!

Ağrı'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "31 Mart'ta hepsini silip süpüreceğiz" derken, tecrit bitmeden zulmün de bitmeyeceğini söyledi. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk de "Burası Kürdistan, bizler de Kürdüz” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bugünkü programının ilk durağı Ağrı oldu. Kent girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan Temelli, caddelere çıkan halkı selamladı. Temelli'ye Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk de eşlik etti. Sokak ve caddelerde seçim otobüsünün arkasına takılan Ağrılılar, HDP Ağrı İl binası önüne akın etti. Kadın, yaşlı, çocuk, gençlerin doldurduğu alanda HDP Ağrı Belediye Eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğan halkı selamladı. 

“Leyla Güven onurumuzdur” sloganları eşliğinde halka seslenen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, “Tecrit sonlanıncaya kadar mücadele edeceğiz. Mücadelemiz ile tecridi kıracağız” dedi. 

'AĞRI DERS VERECEĞİZ'

Halka seslenen HDP Ağrı Belediye Eşbaşkan Adayı Yeliz Karaaslan da, “Hep birlikte yöneteceğiz, hep birlikte kazanacağız. Sizin verdiğiniz cesaretle yola çıktık” dedi. HDP Ağrı Belediye Eşbaşkan Adayı Abdurrahman Doğar da konuşmasında, “Ağrı’nın tarihinde ne zaferler olduğunu çok iyi biliyorum. Ağrı halkı kendisine zulüm yapan herkese dersini vermiştir" diye belirtti.

'BURASI KÜRDİSTAN, BİZ KÜRDÜZ'

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ise "Erdoğan sen gitmek istiyorsan yolun açık olsun. Burası Kürdistan’dır, bizler de Kürdüz" ifadesini kullandı.

“Bê Serok jiyan na be” sloganlarının yükseldiği alanda Öztürk, “Onların meselesi HDP, DBP değil, onların meselesi Kürtlerdir. Başûrê Kurdistan’da referandum yapıldı ilk karşı çıkan Türkiye oldu. Rojava’yı, Efrîn’i iyi hatırlayalım. Biz Kürtler aya gidip bir sistem kursak bunlar orada da bize saldırır. Çünkü onlar Kürtlere düşman. Onlar bizi kabul etmiyormuş" dedi.

'TECRİT BİTMEDEN ZULÜM BİTMEZ'

Öztürk’ün ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bu adaletsizliğe ve hukuksuzluğa son vermek bizim elimizde. Bu ülkede tecrit, zulüm var. Bu ülkede tecrit sonlanmadan hukukun tecelli etmesi mümkün değil. Ondan kaynaklı Leyla Güven tecrit son bulmalı diyor. Leyla Güven 118 gündür açlık grevinde. Bedeniyle, sesiyle direniyor. Tecrit bitmeden bu zulmün son bulması mümkün değil. Tecrit bitmeden Kürt meselesini çözmek mümkün değil. Onun için diyoruz ki gelin hep birlikte açlık grevindeki arkadaşlarımıza destek vererek, bu tecride son verelim. Buradan Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum. Bir an önce Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatları İmralı’da düzenli görüşmeleri yapsın. Gelin hukuktan yana, adaletten yana omuz omuza verelim, bu ceberrut iktidardan kurtulalım” şeklinde konuştu.

GEZİ İDDİANAMESİNE TEPKİ

İş insanı Osman Kavala ve 16 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebiyle hazırlanan Gezi iddianamesinin İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesine ilişkin de konuşan Temelli, “Saçma sapan bir iddianame. Gezi’yi 1960 darbesine bağlayacak kadar akıllarını yitirmişler. Onlar 1960’larda daha doğmamışlardı" diye konuştu.

'31 MART'TA HEPSİNİ SİLECEĞİZ!'

96 belediyelerine kayyum atandığını hatırlatan Temelli, “31 Mart’ta bu kayyumların hepsini silip atacağız. Bu coğrafyada halkların yıllardır beklediği demokrasi bizimle gelecek. Biz yürüdükçe bu ülkeye demokrasi, barış, huzur gelecek. Geleceğiz, hep birlikte var edeceğiz. Onun için 31 Mart’ta sandığa gideceğiz” mesajını verdi.

GÖZALTI

HDP’nin seçim otobüsü Tutak’taki halk buluşmasına katılmak üzere yola çıktı. HDP otobüsünü halk kent çıkışına kadar uğurladı. 

Buluşmanın ardından dağılan kitleden 3 kişi polisler tarafından gözaltına alındı.