Temelli: 31 Mart'ta geleceğimize sahip çıkacağız

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "31 Mart’ta sandıklara gideceğiz ve geleceğimize sahip çıkacağız. 31 Mart’ta sandıklardan demokrasi, barış çıkacak, HDP çıkacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bugün Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde halkla bir araya geldi. Eş Genel Başkan Temelli ve Tuzluca Belediyesi Eşbaşkanları Adayları Ayşe Aras Kaynar ve Kemal Savaş’ı yüzlerce kişi ilçe girişinde karşıladı.

Çocuk, kadın, genç, öğrencilerin yollara çıkarak karşıladığı HDP’lileri, ilçe merkezinde yüzlerce kişi karşıladı. Alanın dolduğu Tuzluca’da yüzlerce kişi de bariyerlerinin arkasında HDP’nin coşkusuna ortak oldu. HDP bayraklarıyla rengarenk görüntü yaratılan alanda ilk olarak Eşbaşkan Adayları Ayşe Aras Kaynar ve Kemal Savaş konuştu.

İMRALI'DA DEVREYE KONULAN ADALETSİZLİK ÜLKEYE YAYILIYOR

Daha sonra söz alan Temelli, İmralı tecridine dikkat çekerek, “İmralı’da devreye konulan hukuksuzluk adaletsizlik ülkeye yayılıyor. 5 yıl önce insanlar bu ülkede umuda uyanıyordu. Tecrit uygulandıkça bu ülkede hukuksuzluk, adaletsizlik hakim oldu” dedi. Açlık grevinde olan Leyla Güven ve tüm tutukların taleplerinin haklı talepler olduğunu ifade eden Temelli, “Türkiye’deki tüm hükümlüler, tutuklular ailesi ve avukatları ile düzenli görüşür. Bizde diyoruz ki Öcalan’da ailesi ve avukatları ile görüşsün. Bu kadar. Bunu siyaset malzemesi yapmayın. Bu bir siyaset malzemesi değil, hukuk, adalet malzemesidir. Birkaç belediye meclis üyesi fazla kazanacağız diye bunu yapmayın. Tecrit varsa hukuksuzluk var, hukuksuzluk varsa adaletsizlik var” diye belirtti. 

MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ

Türkiye’deki en büyük hukuksuzluklardan birinin kayyumlar olduğunu vurgulayan Temelli, şunları söyledi: “Belediyelerimize kayyum atadılar, milletvekillerimizi tutukladılar. Bununla demokratik siyaseti tasfiye etmek istediler. Arkadaşlarımız barışı, demokratik siyaseti, insan haklarını savundukları için bugün cezaevindeler. Cezaevinde olan arkadaşlarımız için, sürgünde olan arkadaşlarımız için bu mücadeleyi yükseltmeliyiz. Kayyum atayarak bir halkı, halkların siyasi iradesini yok saydılar. Bu iktidar diktatör heveslisidir. Bu iktidar 96 belediyemize kayyum atadı. Kayyum ne yaptı; Tuzluca’da bulunan Çerkes ve Kürt kadının barış heykelini kaldırdı. Barış ve özgürlük heykelini kayyum yıktı. Çünkü onlar halkların bir arada yaşamasına tahammül edemediler. Onlar insanları ayrıştırarak kendilerini var ediyorlar. Barış heykeline bir tahammül edemiyorlar.

Kayyum gidecek, kadınlar gelecek. Bütün kentlerimiz kadın kenti olacak. Kadın kentleri ile bütün kentlerimizi kadın rengine kavuşturacağız. Bugün HDP’ye bu kadar saldırılıyorsa, bu kadar kadın yoldaşımız cezaevindeyse HDP’deki kadın temsiliyetindendir. Bir gün bu ülkeye barış, demokrasi gelecekse HDP’yle gelecek, kadınla gelecek.

Ne zaman bir yasak getirseler, sesimizi ne zaman yükseltsek terörist oluyoruz. Bu ülkede 80 milyon terörist oluyor. İşçiler grev yapıyor terörist, çiftçi hakkını istiyor terörist. Sen savaş istiyorsun diye mermi mi ekeceğiz.

Şimdi manava, çiftçiye yükleniyorlar. Sadece bir yılda yem fiyatı yüzde 42 artmış. Benzine yapılan zam ortada. Tüm bunlar yapılırken halk suçlu, kendileri sütten çıkmış ak kaşık.”

KAYBEDEKCEKLERİNİ ANLADILAR PANİKLEMİŞ DURUMDALAR

“Yerellerde iktidara geleceğiz” diyen Temelli, “Yerellerde yerel demokrasi ile bu kötü iktisadi bitireceğiz. HDP bitirecek, biz bitireceğiz. Bizim oylarımızın haram olduğunu söylüyorlar. Ayrımcılık öyle bir yere geldi ki, yüzleri de kızarmıyor. Ankara’da oylarımız haram, Van’da, Hakkari’de helal. Ankara’da haram diyorlar, milletvekilleri, bakanları Hakkari’de, Van’da ‘Kürt kardeşlerimizin oyuna talibiz’ diyorlar. Siz önce bir araya gelip bir karar verin. Önce bir araya gelin bizim oylarımız haram mı, helal mi ona karar verin. Artık bunlar paniklemiş durumdalar. Kaybedeceklerini anladılar ülkeyi terk edin diyor. Sen kimsin kimi kovuyorsun. Burası bizim ülkemizdir, oylarımızda helaldir.

31 Mart’ta sandıklara gideceğiz ve geleceğimize sahip çıkacağız. Burada olmayan evlatlarımıza, kardeşlerimize haber salacağız. 31 Mart’ta burada olacak ve sandıklarına, iradesine sahip çıkacak. 31 Mart’ta sandıklardan demokrasi, barış çıkacak, HDP çıkacak” şeklinde konuştu. 

Temelli ardından Iğdır’a geçti.