Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Temelli: Bir oy çok şey değiştirir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bir oy çok şey değiştirir, değiştirecek. Türkiye'nin önünü HDP açacak" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Siirt Eruh’taydı. 

Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

NEWROZ

"10 gün boyunca Newroz ruhuyla 7/24 çalışacağız ve halkların beklediği o demokrasi ve barış mücadelesini mutlaka başarıya ulaştıracağız. 31 Mart'ta sandıklarımızdan demokrasi çıkacak, barış çıkacak, HDP çıkacak.

'31 MART'TA ZULME SON VERECEĞİZ'

"Çıkmış bizlere diyor ki defolun gidin... 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz. Hep birlikte sandıkta oyumuza, geleceğimize, irademize sahip çıkıyoruz ve ondan sonra siz gidiyorsunuz yavaş yavaş toplanmaya başlayın. Biz 31 Mart’ta bu zulmü de bu şiddeti de süpürüp atacağız. 

AÇLIK GREVLERİ

Tam 133 gündür sevgili Leyla Güven, açlık grevinde. Barış için, demokrasi için... Biz hep birlikte Leyla Güven’in sesine ses katıyoruz. Hep birlikte onun demokrasi, adalet ve barış mücadelesine güç katıyoruz. Güç katmaya, ses katmaya devam edeceğiz. Onunla birlikte bugün cezaevlerindeki binlerce tutsak açlık grevinde. Haklı bir mücadeledir; meşrudur, yasaldır. Yasaların uygulanmasını talep ediyorlar. Dünyanın her yerinde bugün açlık grevinde olan insanlar yasaların uygulanmasını, hukukun gereğini talep ediyor. Adalet Bakanı'na çağrı yapıyorlar. Biz de buradan bir kez daha Adalet Bakanı'na çağrı yapıyoruz. Diyoruz ki yasaların gereğini yerine getirin. Sayın Öcalan’a uygulanan mutlak tecride son verin. Ailesi ve avukatlarıyla düzenli bir şekilde görüşebilsin. 

'İKTİDARA ÖZEL HABER YAPIYORLAR'

Hürriyet, CNN Türk masa başında iktidara özel haber yapıyor. Bu ülke en büyük ızdırabı basının özgür olmamasından çekiyor. Madem yalan haber yapıyorsunuz, teşhir olduğunda haberinizi düzeltmeyi bilin, özür dilemeyi bilin. 

Bu yalanlardan hep birlikte kurtulacağız. Yalanlarıyla, yalan siyasetleriyle, yalan medyalarıyla bu ülkeye bir şeyi dayatıyorlar. 

Bu Cumhurbaşkanı, kendinden olmayan herkese ayrımcılık yapıyor. Toplumu bölüyor. Bir ülkeyi, önce toplumu ayrıştırarak bölersiniz. Buna izin vermeyeceğiz. 

'DİNİ SİYASETE ALET EDİYORLAR'

50 kişinin katledilmesi seçime malzeme yapılabilir mi? İşte Yeni Zelanda örneği. Orada masum 50 insan katledildi. Hem de ibadetlerini yaptıkları sırada. Bu seçime malzeme yapılabilir mi? 

Bakın bugün Hollanda’da 3 insan yaşamını yitirdi. Bu duyguları besledikçe insanlar mağdur olur, insanlar katledilir. Oysa biz, insanlığın değerlerine her yerde sahip çıkmalıyız; Eruh’ta, Siirt’te, Hollanda’da, Yeni Zelanda’da neredeyse orada sahip çıkmalıyız. 

İnsanlar öldüğünde, hak vaki olduğunda hüküm kalkar ve ondan sonra insanlar dini vecibelerinin gereği olarak cenazelerini kaldırırlar. Defin hakkını engellemek, dini siyasete alet etmektir. 

'KRİZ DEĞİL, ÇÖKÜNTÜDEYİZ'

Kriz sözcüğü yetersiz kalıyor, büyük bir çöküntü içerisindeyiz. Herkes borçlu. Vatandaşların yüzde 51’i kredi kartı borçlusu. Çok daha fazlası tüketici, kredisi borçlusu. Esnaf borçlu, çiftçiler borçlu. Borçsuz kimse yok. 

Diktatörlük heveslilerine devredecek bir tek oyumuz da siyasetimiz de yok.

Bizim bir iktisadi politikamız var. O politika eşitlikçidir. O politika, kamusal hizmetin nitelikli ve ulaşılabilir olmasını sağlamaktır. Bunu mutlaka hayata geçireceğiz. 

'HDP ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇACAK'

Meydanlara insanlar gelemesin, bu sesi duymasın, onların yalan haberlerine mahkum olsun diye ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Ama bu ses her yere ulaşıyor. Bu HDP’nin, halkın, emekçinin, kadınların sesidir. Bir oy çok şey değiştirir, değiştirecek. Türkiye'nin önünü HDP açacak. 

Hiçbir şey yapamazsınız, kayyım atayamazsınız! İnsanları tehdit etmekten vazgeçin. 

Türkiye’nin her yerinde, şimdi HDP iktidara geliyor, demokrasi güçleri iktidara geliyor!"