Temelli Cizre’de konuştu: AKP 24 Haziran'da baş aşağı düşecek!

Cizre’de halkla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP’nin 24 Haziran seçimlerinde baş aşağı düşeceğini söyledi. Temelli, HDP'nin olmadığı ittifak görüşmelerinin de sonuç vermeyeceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindekiler, 24 Haziran baskın seçim çalışmaları kapsamında geldikleri Şırnak ve ilçelerinde ziyaretlerini sürdürüyor. HDP'liler, sabah saatlerinde çok sayıda araçtan oluşan konvoyla Silopi ilçesinde seçim turu yaptı. Kentin işlek caddelerinden geçen HDP’nin konvoyuna halk yoğun ilgi gösterdi. Geçtiği her yerde onlarca kişi tarafından zafer işaretleriyle karşılanan konvoya, araçlar da korna çalarak destek verdi.

ÖĞRENCİLER OKULLARI BOŞALTTI

Silopi’deki şehir turunun ardından heyet, Cizre’ye doğru yola çıktı ve burada da halkın yoğun desteğiyle karşılandı. Çocukların bisikletleriyle öncülük ettiği konvoydan çalınan Kürtçe şarkılar, okullarda derste olan öğrencileri sokağa döktü. Renkli görüntülere sahne olan şehir turu, HDP ilçe binası önüne kadar devam etti.

'KATLİAMLARIN HESABINI SORACAĞIZ'

Halka hitap eden Temelli, soykırımcı saldırılar sırasında vahşet bodrumlarında katledilenleri andı. Temelli, “Yargı bağımsız olduğunda hesap verecekler. Bizler iktidar olduğumuzda bunun hesabını soracağız. Sanıyorlar ki; işledikleri suçun üzerini bina dikerek silecekler. İşledikleri suçu örtbas etmek için akla hayale gelmeyen oyunlar yapıyorlar” dedi.

ERDOĞAN'A: DÜŞECEKSİN!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler hakkında yaptığı, “24 Haziran dönüm noktası olacak” açıklamasına cevap veren Temelli, “Evet, bir dönüm noktası olacak. Öyle bir dönüm noktası olacak ki baş aşağı düşeceksin. Ancak bu ülkenin halklarının uçurumdan baş aşağı düşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Temelli, kayyumların uygulamalarına tepki göstererek, “Bunu Botan’daki yollardan görüyoruz. Sağlık politikalarıyla övünüyorlar. Hastanelerin durumu ortada. Okullar yaptık diyorlar. Okulların içerisinde eğitim yok” diye konuştu.

'HDP'NİN OLMADIĞI GÖRÜŞMELER SONUÇ VERMEZ'

Ankara’da yapılan ittifak görüşmeleri hakkında da konuşan Temelli, şöyle dedi: "Ötekiler de şu an sağdan sayıyorlar. Bir sonuç elde edemiyorlar. Çünkü hesaba HDP’yi katmıyorlar. Hesabın içinde HDP yoksa çözüm de yok. Ha o sağdan saymışsınız, ha bu sağdan saymışsınız; bu hesabı soldan saymadığınız sürece çözüm yok. Bu hesabı soldan sayacaksınız. Çözüm bu ülkenin emekçisi, kadını, gencinde. Yoksa Ankara’dan sağdan say aynı sonuç. Çözüm Botan’da, Cizre’de."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçimlerde Türkiye’nin adayını çıkaracaklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Sandıklarımıza, siyasi irademize ve oylarımıza sahip çıkacağız. Yaşamını yitiren arkadaşlarımıza, halkımıza sözümüz var. Bizler geleceğiz. Biz bu halkın, hakların özgürlük yoluyuz. Siyasi yapılar, emek ve demokrasi güçlerinin hepsini faşizme karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz.”