Temelli: Lice'de suç işleniyor ama teslimiyet olmayacak!

Bir heyetle Lice'ye giden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ilçede büyük bir suçun işlendiğini söylerken, "Lice direnişin omurgasıdır ve asla iradesini teslim etmeyecek" dedi. Temelli, gözaltı-tutuklamaların Erdoğan'ın kampanyası olduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Yiğit Koçyiğit ve HDP milletvekillerinden oluşan heyet, bir süredir 'sokağa çıkma yasakları' ve saldırılarla gündeme gelen Amed'in Lice ilçesinde. Esnaf ve halk ziyaretleri de gerçekleştirecek olan Temelli, partisinin ilçe örgütünde açıklamalarda bulundu.

'GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR, ERDOĞAN'IN KAMPANYASI'

Temelli, "3 gündür Amed’de haksız ve hukuksuz bir şekilde birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Tutuklanan arkadaşlarımız var. Görünen o ki yargı siyasetin emrine girmiş ve siyaset vesayet altında karar veriyor" diyen Temelli, şunları söyledi: "Bu kararların hiçbirinin ne toplum vicdanında ne de bizim için bir karşılığı vardır. Türkiye’ye duyarlı olun çağrısı yapıyoruz. Bu, Erdoğan’ın seçim kampanyasıdır, bu kampanya HDP ve Kürt düşmanlığına dayalıdır. Bu durum Amed’de yapılan gözaltı operasyonlarında açığa çıkmıştır. Şiddetle, işkence ile gözaltı gerçekleştirilmiştir ve arkadaşlarımız mağdur edilmiştir. Bunların hesabını soracağız. Bunlar kamu görevlisi olduklarını unutmuşlar ve iktidarın emrine girmişler. Bakın, siz kamu görevlisisiniz, suç olan talimatları yerine getiremezsiniz, bu iktidar gittiğinde adalet yakanıza yapışacaktır. Bütün bu suçların hesabını soracağız."

'LİCE İRADESİNİ ASLA TESLİM ETMEYECEK'

Büyük bir suçun da Lice’de işlendiğine dikkat çeken Temelli, şöyle devam etti:

"Bu suç 1925’ten beri işleniyor. Lice neredeyse bir asırdır abluka altında. Lice yıkılıyor, yakılıyor ve yine böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Lice direnişin omurgasıdır ve asla iradesini teslim etmeyecektir. İktidar bu iradeyi kırmaktan başka bir şeyin peşinde değildir. Seçim çalışmalarını da getirip buna bağlıyor ve bu iradeyi kırmaya çalışıyor. Biz net bir şekilde söyledik, kayyumlar bu halkın iradesine hakaret ve saldırıdır. İnsanlar var oldukları yerde kendi düşünceleri ile bir yönetim şekillendirirler. 'Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz' dedik ve bu belediyeleri kazandık. Şimdi kayyum atayarak bu belediyeleri bizden aldıklarını sanıyorlar. Aldığınız sadece belediye binasıdır ve bunları Mart seçimlerinde geri alacağız. Bu belediyelere halk hakim olacaktır."

'KAYYUMLAR ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞINA ATANMIŞTIR'

"Kentini bizzat orada yaşayan insanların yöneteceği bir yerel yönetim ve demokratik cumhuriyet, demokratik ulus anlayışımız var" vurgusunda bulunan Temelli, "Bu irade, bu anlayışa sımsıkı sarılmaktan geçiyor. Bu beton akılların, bu kayyumların halka verdikleri hiçbir şey yok. Bunlar doğayı, insanı katlederek var olacaklarını sanıyorlar. Bu coğrafyayı kayyumlardan temizleyeceğiz. Kayyumlar sadece bu coğrafyaya değil insanların özgürlük anlayışına atanmıştır" diye belirtti.

'KRİZİ TOPLUM AŞABİLİR'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bu ülkenin orta yerinde başkonsoloslukların içinde cinayetler işleniyor. Bu ülkenin dış politikası itibarsızlaştırılmıştır. Bu ülkenin ekonomisi çökmüştür, siyaseti kriz içindedir" derken, bu krizlerin toplum tarafından ortak mücadeleyle aşılabileceğini söyledi.