Temelli: Mezarları yok sayıyorlar, ölülerle uğraşıyorlar

Bitlis’teki halk buluşmasında konuşan HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, Garzan Mezarlığı'ndan çıkarılan cenazeleri hatırlatarak, “Mezarları yok sayıyor, ölülerle uğraşıyor. Bu nasıl bir düşmanlıktır" diye sordu.

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin Bitlis’teki son durağı kent merkezindeki halk buluşması oldu. Güroymak’taki (Norşin) coşkulu büro açılışının ardından Temelli ve HDP’liler Bitlis’e geçti. Kent merkezinin girişinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Temelli’nin içerisinde olduğu HDP’nin seçim konvoyu, kent merkezinden Kazım Dirik Caddesi’nde geçti. Yüzlerce kişinin bir araya geldiği alanda halk kurulan bariyerlerin çevresinde de toplandı. Buluşmada ilk olarak HDP’nin Bitlis Belediye eşbaşkan adayları Zekiye İlbasan ve Faruk İşler halkı selamladı.

Zekiye İlbasan yaptığı konuşmada, “Biz Saidê Kurdî’nin torunlarıyız. O’ndan direniş ve mücadele mirasını aldık. O direnişle, o mirasla 31 Mart’ta zafere yürüyeceğiz” diye konuştu. Faruk İşler de “31 Mart’ta belediyeyi kazanacağız” dedi.

TEMELLİ: KAYYUMLARA DESTEK VERENLER ONLARLA BİRLİKTE GİDECEK

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli halka seslendi. Temelli, konuşmasının başında Bitlislilerin getirdiği beyaz güvercinleri havaya uçurdu. Temelli, “Bitlis Saidê Kurdî’nin memleketi. Bitlis tarihin kentidir. Türkiye'de hukuksuzluk rejim haline geldi. Şimdi çıkmış 'kayyumlar hukukidir’ diyor. Hayır, hukuki değil, hukuksuzluktur. Bu kayyumlara destek verenler kayyumlarla birlikte gidecekler” dedi.

Dünyada Genel Bilgi Taraması’nda (BGT) Türkiye’nin birinci olduğunu belirten Temelli, “80 milyonu terörist yaptılar. O da yetmedi soğanı, domatesi terörist yaptılar. 31 Mart’ta ya gideceksin ya gideceksin” diye seslendi. Türkiye’nin yolsuzluk, hırsızlık sorunu olduğunu kaydeden Temelli, “Bu sorunlara çözüm bulamıyorsan gideceksin” dedi.

Temelli konuştuğu sırada bir kişi kitlenin önüne gelerek, 4 ay çalıştıktan sonra KHK ile işinden ihraç edildiğini dile getirdi. Temelli, “KHK ile on binlerce insanı ihraç ettiler. Beni de ihraç ettiler biliyorsunuz. Ama işçilerimize söz veriyorum KHK ile işine son verilen işine kavuşacak. Önce yerellerde sonra Türkiye’de iktidara geleceğiz. İnsanları fişleyip işinden eden bu zihniyetten hep birlikte kurtulacağız. Bu kötülüktür, düşmanlıktır. Buna son vermek için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’ın “çevre duyarlılığına dikkat edecekleri” şeklindeki sözlerine Temelli, “Biz çevreciyiz’ diyor. Çok iyi çevreni koruyorsun. Senden daha iyi çevreni koruyan yok. Çevrendeki tüm müteahhitler zengin oldu. Senin çevreden anladığın bu. Siz hiç Osman Gazi Köprüsünden geçtiniz mi? Siz hiç şehir hastanesine gittiniz mi? Sizin hastaneniz bile yok ama şehir hastanelerini yapan müteahhitlerin Londra'da villaları var. Bunlar ondan soğana düşman. Soğan görünce akıllarına yaptıkları geliyor” şeklinde konuştu.

Bitlis’te bulunan Garzan Mezarlığı'daki 267 cenazenin çıkarıldığını ve ailelerine teslim edilmediğini hatırlatan Temelli, “Mezarları yok sayıyor, ölülerle uğraşıyor. Bu nasıl bir düşmanlıktır. 31 Mart hayırlara vesile olacak, Recep Tayyip Erdoğan için de emekliliğin başlangıcı olacak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Temelli, ardından cadde üzerinde bulunan seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.