Teqteq ve Çemçemal heyetinden Kandil'e ziyaret

Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı Kandil'deki canlı kalkan eylemi sürüyor. Teqteq ve Çemçemal heyeti, eylemcileri ziyaret ederken, Güney hükûmetine de tepki gösterildi.

Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırılarını protesto etmek için Kandil'de başlatılan canlı kalkan eylemi 12. gününde. Eylem, Hewlêr’ın Teqteq ve Süleymaniye’nin Çemçemal ilçelerinden gelen halk tarafından ziyaret edildi.

'SEÇİM PROPAGANDASI'

Gelen heyeti karşılayan canlı kalkan eylemcilerinden Sirwan Raperîn, Türk devletinin işgal saldırısını değerlendirdi. Bu saldırıların genelde tüm Kürdistan’a dönük olduğunu kaydeden Sirwan Raperîn, özellikle Kandil'e yönelik operasyon tehditlerinin seçim propagandası olduğuna dikkat çekti.

'HDP'NİN BARAJI AŞMASI FAŞİST REJİME DARBE OLACAK'

Türkiye ve Başur'da 24 Haziran’daki seçimlerin kader tayini olacağını dile getiren Raperîn, HDP’nin barajı aşması durumunda Erdoğan’ın Türkiye’de kurduğu faşist rejimin darbeleneceğini, tersi durumda ise savaşın ve işgalin yayılması anlamına geldiğini ifade etti.

Raperîn, Türk devletinin Kandil'e dönük propaganda düzeyindeki işgal tehditlerini değerlendirerek, daha önce de Saddam Hüseyin ve İran rejiminin kendilerini denediğini ancak başarılı olamadığını hatırlattı. Raperîn, Kandil dağlarının işgalcileri barındıracak bir alan olmayacağını söyledi.

'DİRENİŞ İŞGALİ ENGELLER'

Heyet adına açılama yapan Ömer Haci Hüseyin, canlı kalkan eylemcilerini selamladı ve canlı kalkan eyleminin tarihsel ve toplumsal anlamı olduğunu belirtti. Canlı kalkan eyleminin Kürt halkına ve dostları arasında büyük bir moral yarattığını kaydeden Hüseyin, “Bu eylem düşmanlarımıza karşı bir cevaptır” dedi.

Hüseyin, Kandil'in Türk devletinin Osmanlıcılık hayalleriyle süslediği işgal planlarının önünde en önemli direniş noktası olduğunu kaydederek, defalarca Kandil'i işgal etmek için girişimlerinin olduğunu ancak her defasında kursaklarında kaldığını söyledi.

Ömer Haci Hüseyin, şöyle konuştu: “Önder Apo’nun önderliğinde gelişen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, gerillaları ve mücadele yöntemleri ile Kürdistan dağları; Kandil dağlarıyla özdeşleşmiştir. Özgürlük hareketinin düşünce felsefesi bütün Oratadoğu halklarına öncülük edebilir. Ve yeni yaşam projesini sunabilir. Başurê Kürdistan halkı, siyasi çevreler de bu Önderlik ve öncülüğe yabancı değil."

GÜNEY HÜKÛMETİNE TEPKİ

Kürdistan Bölgesi hükûmetinin gaflet içinde olduğunu ifade eden Hüseyin, hükûmetin bir an önce yaşadığı tarihsel gafletten kendisini kurtarmasını ve Kürdistan’ın birliği için harekete geçmesini istedi.

Açıklamanın sonunda “Biji Serok Apo”, “Biji HPG” sloganlarıyla son buldu.