TEV-DEM: İşgalciler yenilgiye mahkumdur

TEV-DEM Yürütme Kurulu 19’uncu gününe giren Çağın Direnişi’ne omuz vermek için Efrin’e yürüyen onbinleri selamladı.

TEV-DEM Yürütme Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, “Halklarımızın muhteşem direnişi karşısında işgal ve istilacı Türk ordusuyla devşirme El Kaide ve ÖSO çeteleri yenilgiye mahkumdurlar” denildi.

TEV-DEM açıklaması şöyle:

“Öncelikle işgalci Türk ordu güçlerine ve devşirme El Kaide, ÖSO çetelerine karşı gösterdikleri soylu direnişte şehadete ulaşan tüm ölümsüz kahramanlarımızı Avesta Xabûr ve cenazesiyle oynanan YPJ’li yoldaşın şahsında saygı ve minnetle anıyor, anılarını mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz. Halklarımızın muhteşem direnişi karşısında işgal ve istilacı Türk ordusuyla devşirme El Kaide ve ÖSO çeteleri yenilgiye mahkumdurlar. Haklı, meşru, örgütlü ve direngen halklar mutlaka kazanacaktır. Tarihte ilk kez Kürt, Arap, Hristiyan, Çerkez, Çeçen, Türkmen halkları işgalci güçlerin soykırım saldırılarına karşı omuz omuza direnmektedirler.

İŞGALCİLER DAHA İLK GÜNDE BOZGUNA UĞRADILAR

Kuzey Suriye’deki tüm halklarımızın direnen Efrin halkıyla direniş cephesinde yer alması, binlerce Kuzey Suriyeli insanlarımızın “Türk devletinin soykırım ve işgaline artık yeter” sloganı ile Efrin’e akması Efrin’in onurlu zaferini şimdiden müjdelemektedir. Halklarımızın işgale karşı onurlu Efrin yürüyüşünü yürekten kutluyoruz. Zalimlerin bu sefer, bu topraklarda tüm zamanlarının en ağır darbesini alarak tarihsel bir yenilgi alacakları kesindir. Bu kararlı ve eşsiz direniş sonucudur ki işgalci Türk ordusu ve çeteleri daha ilk günden bozguna uğrayıp Efrin topraklarında ilerleyememiştir. İşgal sürüleri Efrin topraklarında oldukça, direnişin daha kararlı, daha örgütlü ve daha yaratıcı biçimlerde aralıksız geliştirilmesi bir zorunluluktur. Her gün, her yerde yeni ve yaratıcı halk direnişleriyle mücadele devam etmek durumundadır.

RUSYA VE KOALİSYONA ÇAĞRI

Koalisyon güçleri ve Rusya’ya da çağrıda bulunan TEV-DEM devamla şunlara yer verdi: “Erdoğan ve işgalci Türk devletinin başından beri ve halen de DAİŞ ve Nusra çetelerini destekleyip Kürt, Arap, Hristiyan, Çeçen, Çerkez ve Türkmen halklarına saldırttığı bir sır değildir. QSD, YPG ve YPJ güçleri karşısında tasfiye noktasına gelen DAİŞ çetelerinden sonra Erdoğan ve işgalci Türk ordusu El Kaide ve Nusra ile birlikte saldırmaktadır. İnsanlığın yüzlerce çocuk ve kadın katliamını gerçekleştiren bu işgalci güçlere karşı direnen Efrin halkının haklı ve meşru mücadelesini görüp işgale karşı sesini yükseltmesi gerekmektedir. Koalisyon güçlerinin QSD, YPG ve YPJ ile birlikte DAİŞ ve Nusra çetelerine karşı verdiği ortak mücadele gereği işgalci güçlere karşı tutum belirlemeleri gerekmektedir. Rusya İdlib karşılığında Efrin pazarlığından kaçınmalı Kürtleri çıkarlarına kurban etmekten vazgeçmeli, işgale ön ayak olmamalıdır.”