Tevgera Azadi: İşgal saldırılarını birlik önler

Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Tevgera Azadi, “İşgal saldırılarının önünü birlik ve beraberlikle kesebiliriz” dedi.

Tevgera Azadi, Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgalci saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'BÖLGE HALKI CİDDİ ZARAR GÖRÜYOR'

Açıklamada, "Türk devleti 28 Mayıs tarihinde Xakurkê ve Bradost alanında işgal saldırıları başlattı. Türk savaş uçakları bölgeyi bombalarken Türk ordusuna bağlı kara birlikleri de bölgeye yerleştirildi. Bölgede yaşayan halk, Türk devletinin saldırıları karşısında ciddi zarar görmektedir. Ancak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin şu ana kadar saldırılara ilişkin bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Bölgesel hükümet ve Irak hükümetinin sessiz kalması saldırılara davetiye çıkarmaktadır" denildi.

'ULUSLARARASI GÜÇLER ENGEL OLMALI'

"Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetinin saldırılar karşısında sessiz kalmasını kınıyoruz" diye devam eden açıklamada, şunlar da kaydedildi: 
"Uluslararası güçlerin Türk devletinin faşist ve işgalci saldırılarına karşı bir sınır koymasını bekliyoruz. Türk devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgedeki karışıklık ve çatışmaların sebebi olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Irak’ta bulunan bütün siyasi partilerin bu saldırıların Irak’ın bağımsızlığına yapıldığını bilmesi gerekmektedir. O yüzden bu saldırılar engellenmelidir.

'İŞGALİN PARÇASI OLDULAR!'

Başur’daki partiler bölgedeki güçlerin kontrolünde olduğu için Kürt halkının çıkarlarını gerektiren politikalar geliştirmiyor. Hatta bazıları Başur’un işgal planının bir parçası olmuştur."

'SADECE BİRLİK SALDIRILARI ÖNLER'

Tevgera Azadi, birlik çağrısında bulunarak, "Sadece birlik ve beraberlik bu işgal saldırılarının önünü kesebilir. Bütün Kürt partilerini, Türk devletinin sınırını ihlal etmemesi için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz. Yine bütün duyarlı kesimlerin Türk işgalciliğinin son bulması için Irak ve Bölgesel Hükümet üzerinde baskı oluşturmasını istiyoruz" dedi.