Tevgera Azadî’den saldırıya ilişkin açıklama: Köşeye sıkıştılar

Tevgera Azadî, Yeni Nesil Listesi adaylarının Behdinan’da saldırıya uğramasını ‘iktidarın (KDP) köşeye sıkışmasına’ bağladı.

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) 120’inci liste adayları olan, Halkın Demokrasi Cephesi Eşbaşkanı Dr. Kamûran Berwarî, Tevgera Azadî Eşbaşkanı Mihemed Ebdulla ve yanlarında bulunan heyetin dün Duhok’un Zaxo ilçesinde saldırıya uğramasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Tevgera Azadî, açıklamasında Duhok’un Yeni Nesil Listesi adayı ve aynı zamanda Halkın Demokrasi Cephesi Eşbaşkanı Dr. Kamuran Berwarî’nin yanındaki heyet ile seçim propagandası amacıyla halk ile buluştuğu sırada KDP’ye bağlı bir grubun saldırısına uğradığını ve Berwarî’nin bu saldırı sonucunda yaralandığını hatırlattı.

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Mihemed Ebdulla, Dr. Kamuran Berwarî ve kendilerine eşlik eden heyete yapılan saldırının kınandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Arkadaşlarımız ve Yeni Nesil Listesi (120’inci Liste) adayları, Behdînan halkı tarafından sıcak karşılandığı için saldırıya uğramıştır. Bu durum da iktidarın Behdînan bölgesinde köşeye sıkıştığının bir göstergesidir. Dr. Kamuran Berwarî’nin Behdînan’da yüksek bir oy alacağını gördükleri için saldırdılar.”

Açıklamada, Tevgera Azadî’nin arkadaşlarına ve listelerinde yer alan adaylara yapılan saldırıdan dolayı hiçbir şekilde geri adım atmayacağı kaydedildi ve devamla: “Dost ve arkadaşlarımız bilmelidir ki, bu bölgeyi Başûr iktidarının istediği gibi faydalanması için terk etmeyeceğiz. Değerli Behdînan halkından, 27 yıllık zorbalık iktidarından intikamlarını bu seçimler sayesinde amalarını istiyoruz.”