Tevgera Azadî: Kurdistan’ı özgürleştireceğiz

Tevgera Azadî Qendîl Newrozu’nda “Mücadeleyi büyüterek Lozan’ı bozacağız ve Kurdistan’ı özgürleştireceğiz” mesajını verdi.

Kurdistan’ın dört parçasından halkın buluştuğu Qendîl Newrozu büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Kutlamanın ilerleyen saatlerinde Tevgera Azadî’nin mesajı okundu. Mesajı okuyan Selam Abdula, Lozan Antlaşmasını mücadeleyi büyüterek ortadan kaldıracaklarını ve Kurdistan’ı özgürleştireceklerini vurguladı.

Abdula şöyle devam etti: “Dirilişin ve yaşamın bayramını, özgürlük ve yenilenmenin bayramını, hakikatin zaferinin bayramını, halkın önderi, özgürlüğün önderi Ahura Mazda’nın, Önder Apo’nun bayramını kutluyoruz.

Newroz’u kutladığımız bir dönemde, Rojava ve Bakurê Kurdistan’da halkımızın derin bir yas içinde olduğu doğrudur. Ama bilinmelidir ki Newroz sadece bir kültürel hafıza değil, bir mücadele göstergesidir. Her Newroz yeni bir doğumdur. Öyleyse 2023 Newrozu’nu AKP-MHP faşizmine, tüm diktatörlük sistemlerine karşı siyasi ve ulusal bir tepki olarak kutlayalım.”

Qendîl Newrozu’nda Şehîd Serhed Müzik Grubu, Maxmur Müzik Grubu, Awazên Çiya ve Ajwan müzik grupları ile sanatçılar Luqman Selîm, Firmêsk, Adil Hewramî, Jîna Saqizî ve Ehmed Sengawî sahne aldı.