Tevgera Ciwanan kongresini yapıyor

Tevgera Ciwanên Welatparêz Kurdistan, Kerkük'te 2. Kongresini yapıyor. Kongreye ilişkin konuşan Koordinasyon Üyesi Feridun, gençliğin direnişe öncülük etmesinin önemine dikkati çekti.

Tevgera Ciwanên Welatparêz Kurdistan (Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi) Kerkük’te “Gençliğin örgütlülüğü, öz savunması ve öncülüğü halkların özgürlüğünün garantisidir” şiarıyla 2. Kongresini gerçekleştiriyor.

İlk kongresini 2015'te yapan gençlik hareketi, iki yılda bir olağan kongresini, yılda bir de geniş katılımlı kongresini yapıyor.

'ÖNCÜLÜK ROLÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ'

ANF’ye konuşan Gençlik Hareketi Koordinasyon Üyesi Hawrê Feridun, Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarının yoğunlaştığı bu süreçte gençliğin direniş rolünün daha büyük önem arz ettiğini belirtti. Feridun, şunları da ifade etti: "Bizler bugün farklı inanç ve yapılardan yaklaşık 600 gencin katılımıyla ikinci kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongremizde Kürdistan ve bölgedeki gelişmeleri değerlendireceğiz. Kongremiz, gençliğin önümüzdeki süreçte direnişteki öncülük misyonunu etkili şekilde yerine getirmesi için perspektif sunacaktır.”